שבוע מקסים,
שבוע הבא ממש אוטוטו יגיע ליל הסדר ,חג הפסח והאביב שלעניות דעתי ראוי שיכנו אותו חג היינות.
חוץ מארבע הכוסות שחובה לשתות בטקס ליל הסדר לאנשים המדקדקים בקריאת ההגדה ובכל המסורות, יש את כל ימי חול המועד- שבוע שלם במניין, ארוחות משפחתיות רבות, אירוח ופיקניקים וזה רק מתבקש לשתות יין טוב ולחיי החיים הטובים.
כמו כל שנה אני מסקרת את היינות של יקבי בנימינה. הם נהדרים ,המחירים עממיים במחיר שווה לכל נפש וכיס, הם איכותיים ומדברים ממש בגובה העיניים.
כעת לרגל 70 שנות עצמאות למדינת ישראל שלנו האהובה, והחגיגה היא כפולה ומכופלת כשבימים אלו מלאו 95 שנים למושבה בנימינה, יקב בנימינה יוצא במיתוג חדש.
הגרפיקה, הנראות יצאה מושלמת. גם השם החדש שנבחר- "המושבה" יצא מושלם בהקשר הזה ובכלל .זהו צעד גאוני ומהלך מצוין שנקט בו היקב.
הסידרה של טבע היא הסדרה המוכרת שמביאה ממש את הטבע לבית שלנו .מופלא ממש.
שתינו קברנה סובניון 2017 מסדרת "טבע" והיין פשוט מושלם. יום ששי הגיע, משפחת ארז מתכנסת כרגיל לארוחה השבועית בה כל אחת ואחד מפליא להכין ולהגיש ממטעמיו. מי על הסלטים, על תבשילים, מאפים והקינוחים ולצד כל הטוב הזה, חובה שיהיה יין וכשיש יין איכותי , משובח וטעים זה ערב מושלם לגמרי..
היין היה מדהים ולא נודע "כי בא אל קרבנו"ממש. הוא מחליק בגרון וטעים, משגע. לצד בשרים שאכלנו ותבשילים ביתיים.
אנחנו ממליצים ובכלל יש מחירים מצוינים , כעת במבצעי פסח ברשתות.
לכו הצטיידו בבקבוק אחד או שניים ומומלץ גם יותר. האמינו לי אתן/ם רק תודו לי על ההמלצה.
שיהיה לחיי החיים הטובים וחג פסח כשר ושמח.
יקב בנימינה מיתוג חדש, סדרה חדשה ויינות חדשים
לרגל שנת 70 למדינת ישראל ולקראת חג הפסח
לקראת חג הפסח ישיק יקב בנימינה שתי סדרות
במיתוג חדש, ישראלי המשדר אורך רוח, שורשיות ואיכות. הסדרה החדשה – המושבה, וסדרת
טבע המוכרת במיתוג החדש עם יינות חדשים.
על המיתוג החדש חתומים מערך השיווק של היקב
וסטודיו יותם בצלאל, על היינות חתומים יינני היקב: יפתח פרץ ויונתן שוטס.
סדרת המושבה, יקב בנימינה
לרגל שנת ה-70 למדינת ישראל ולציון 95 שנה למושבה
בנימינה יצר יקב בנימינה את סדרת יינות המושבה.
מתוך כבוד ואהבה למקום ומתוך אמונה שכל יין נושא בתוכו
את טעם רגבי האדמה בה גדלה הגפן, את מגע יד האיכר המלטפת מביאה סדרת יינות המושבה
את הטעמים והריחות של המושבה. את הגעגוע לפשטות , את ההרמוניה שבין האדם לטבע, בין
אדם לחברו.
סדרת יינות המושבה היא סדרה זנית אשר מתחילה בטיפוח
קפדני של כרמי היקב, ממשיכה בתהליך משמח של תסיסת הענבים במכלי היקב והתבגרותו
במרתפי היין ומשם לבקבוק עדין ומתחשב.
ולבסוף, כשאנו פותחים בקבוק מסדרת יינות המושבה של יקב
בנימינה, אנו יכולים, ולו לרגע, לחוות את המושבה הנעטפת כרמים אל מול כתף הכרמל.
בסדרת המושבה החדשה ניתן למצוא את היינות הבאים:
המושבה גוורצטרמינר 2017
המושבה גראנש 2017
המושבה מרלו 2017
המושבה קברנה סובניון 2017
המושבה שיראז 2017
המושבה שרדונה 2017
מחיר: 29 ₪,
מחיר במבצעי פסח: 25 ₪.
סדרת טבע – יקב בנימינה
כשייצרנו
את סדרת
TEVA ביקשנו ללכוד את
הטבע בצורתו הפשוטה והנקייה. התוצאה היא יין זני המבטא את אופיו של הענב באופן קל,
זמין ונעים.
TEVA נועדה להנאות
הקטנות והיומיומיות של החיים – בכל הזדמנות פשוט לפתוח בקבוק ולשתות כוסית.
בסדרת טבע במיתוג החדש ניתן למצוא את היינות הבאים:
טבע אמרלד ריזלינג 2017
טבע מוסקט 2017
טבע מרלו 2017
טבע קברנה סובניון 2017
טבע שיראז 2017
מחיר: 25 ₪,
מחיר במבצעי פסח: 19.90 ₪,
מעט פרטים מידעים על היינות שחשוב לנו כצרכנים לדעת. מניין הגיעו הגפנים ליין, איפה הכרמים ממוקמים בארצנו, מה התהליך של הכנת היין, מה כדאי לשלב עם איזה יין. איך לשמור את היינות. גזרו ושמרו!
טבע אמרלד ריזלינג 2017
אזור גידול: כפר תבור
תהליך ייצור:
ענבי האמרלד ריזלינג נבצרו בבציר
לילי בכרמינו הממוקמים בכפר תבור. עם שחר הגיעו הענבים ליקב, נסחטו, והמיץ החופשי
(Free Run) הועבר לשיקוע של 24 שעות לפני שהועבר למיכל
התסיסה. התסיסה האלכוהולית נמשכה כשבוע ימים בטמפרטורה ממוצעת של 16 מעלות לשימור
מרבי של מרכיבי הארומה. לקראת סיום התסיסה, הונמכה הטמפרטורה משמעותית כדי לעצור
את פעולת השמרים ולשמר מעט מן הסוכר הטבעי שבמיץ הענבים לכדי יצירת יין חצי יבש.
רשמי טעימה:
טבע אמרלד ריזלינג 2017 הוא יין
ארומאטי מאד, ולו ריחות של פרחים לבנים ופרי טרופי. בפה מורגשת מתיקות נעימה
ומאוזנת היטב על ידי חמיצות מרעננת. מומלץ להגיש את היין קר בטמפרטורה של כ-8-10
מעלות לצד מנות דגים או עוף פיקנטיות ומתובלות, יתאימו במיוחד כאלה מן המטבח
האסייתי. טבע אמרלד ריזלינג 2017 הוא יין שנועד לשתייה בצעירותו ואינו נועד ליישון
ארוך טווח. יש לאחסן את היין בשכיבה במקום קריר ומוצל.
מידע טכני:
אחוז אלכוהול 12%
טבע מוסקט 2017
אזור גידול:
רמת סירין
תהליך ייצור:
ענבי המוסקט נבצרו בבציר לילי בכרמינו הממוקמים ברמת סירין.
עם שחר הגיעו הענבים ליקב, נסחטו, והמיץ החופשי (Free Run) הועבר לשיקוע של 24 שעות לפני שהועבר למיכל
התסיסה. התסיסה האלכוהולית נמשכה כשבוע ימים בטמפרטורה ממוצעת של 16 מעלות לשימור
מרבי של מרכיבי הארומה. לקראת סיום התסיסה, הונמכה הטמפרטורה משמעותית כדי לעצור
את פעולת השמרים ולשמר מעט מן הסוכר הטבעי שבמיץ הענבים לכדי יצירת יין חצי יבש.
רשמי טעימה:
ליין ארומה פרחונית ועשירה
האופיינית לזן וכן מתיקות נעימה ומאוזנת. מומלץ להגיש את היין צונן בטמפרטורה של
כ-10 מעלות , לצד פירות קיץ טריים.
מידע טכני:
אחוז אלכוהול 12.5%
טבע קברנה סוביניון 2017
אזור גידול:
גליל עליון
הרי גלבוע
תהליך ייצור:
ענבי הקברנה סיביניון נבצרו בכרמינו אשר בגליל ובגלבוע ,באמצע חודש
ספטמבר 2017 כאשר הגיעו לרמת בשלות
אופטימאלית. הענבים נבצרו בשעות הלילה הקרירות והובלו היישר אל היקב שם נקלטו בבור
קבלת הענבים, עברו דרך מפריד-ממעך להפרדת השדרות והעלים מן הענבים, ומשם אל מיכל
התסיסה בה בילו כשבוע לערך. בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר שפייה למיכל להמשך
תסיסה מלולקטית ותהליך יישון קצר במגע עם עץ אלון צרפתי. תהליך הייצור של טבע
קברנה סוביניון מוכוון כולו לשימור טעמי
פרי ראשוני שמקורו בענבים, דבר ההופך את היין הסופי לנגיש ונעים לשתייה.
רשמי טעימה:
היין מתאפיין בניחוחות של פירות
יער ותבלינים. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של כC°16 , לצד בשרים וירקות צלויים בגריל.
מידע טכני:
אחוז אלכוהול: 13%
טבע שיראז 2017
אזור גידול:
רמת הגולן
חבל לכיש
תהליך ייצור:
ענבי השיראז נבצרו בכרמינו
הממוקמים בלכיש באמצע חודש אוגוסט וכמעט חודש מאוחר יותר ברמת הגולן כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית.
הענבים נבצרו בשעות הלילה הקרירות והובלו היישר אל היקב שם נקלטו בבור קבלת
הענבים, עברו דרך מפריד-ממעך להפרדת השדרות והעלים מן הענבים, ומשם אל מיכל התסיסה
בה בילו כשבוע לערך. בסיום התסיסה האלכוהולית נוקז המיכל על מנת לשמר את היין בעל
טעמי הפרי העדין. שאר הענבים הועברו לסחיטה עדינה תחילה – יין זה אוחד עם היין
שהתקבל בתהליך הניקוז, ואילו היין שהתקבל מן הסחיטה הגסה יותר הורחק למיכל נפרד.
היין עבר תסיסה מלולקטית ותהליך יישון קצר במגע עם עץ אלון צרפתי. תהליך הייצור של
טבע שיראז מוכוון כולו לשימור טעמי פרי ראשוני שמקורו בענבים, דבר ההופך את היין
הסופי לנגיש ונעים לשתייה.
רשמי טעימה:
טבע שיראז הינו
יין עשיר ובעל צבע רובי סגלגל יפיפה. היין מפגין ארומות של פירות שחורים עם מעט
תבלינים ואופי "מעושן" קלות האופייניים לזן זה. בטעימה היין רך ופירותי
והסיומת הארוכה משאירה טעם של עוד. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של 16-18 מעלות
צלזיוס לצד בשרים מתובלים הצלויים על הגריל כמו מנות קבב, נקניקיות חריפות וכן
אורז מתובל. היין ישתדך נפלא גם לגבינות חצי קשות. טבע שיראז הוא יין הנועד
לשתייה בצעירותו ובתנאי אחסון נאותים הוא ימשיך להשתבח תקופה קצרה בלבד של
כשנתיים-שלוש.
מידע טכני:
אחוז אלכוהול: 13.5%
דף ייננים – מושבה מרלו
2017
שנת בציר: 2017
סדרה: מושבה
הרכב זנים: 100% מרלו
אזור גידול:
הרי גלבוע
רמת הגולן
על תהליך הייצור
ענבי המרלו נבצרו בכמה
מועדים במהלך חודש ספטמבר 2017 כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית ואיזון טעמים. עם
הגעת הענבים ליקב הם הועברו אל המפריד-ממעך ומשם אל מיכל נירוסטה לביצוע התסיסה האלכוהולית
ולמיצוי מרבי מן הקליפות של חומרי ריח, טעם, צבע וטאנין. היין עבר תסיסה שנייה
במיכל – תסיסה מלולקטית, ובסיומה תקופת התיישנות קצרה במגע עם עץ אלון.
רשמי טעימה
מושבה מרלו הוא יין
פירותי, עשיר ומאוזן. היין עבר תהליך התיישנות קצר במגע עם עץ אלון במרתפי היקב.
מומלץ להגיש את
היין בטמפרטורה של כ-16 מעלות.
מידע טכני
אלכוהול: 14%
דף יינן – מושבה קברנה
סוביניון 2017
שנת בציר: 2017
סדרה: מושבה
הרכב זנים:100% קברנה סוביניון
אזור גידול:
גליל עליון ובגלבוע
על תהליך הייצור
ענבי הקברנה
סוביניון נבצרו בכמה מועדים במהלך חודש ספטמבר 2017 כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית
ואיזון טעמים. עם הגעת הענבים ליקב הם הועברו אל המפריד-ממעך ומשם אל מיכל נירוסטה
לביצוע התסיסה האלכוהולית ולמיצוי מרבי מן הקליפות של חומרי ריח, טעם, צבע וטאנין.
היין עבר תסיסה שנייה במיכל – תסיסה מלולקטית, ובסיומה תקופת התיישנות קצרה במגע
עם עץ אלון.
רשמי טעימה.
מושבה קברנה
סוביניון הוא יין פירותי , עשיר ומאוזן. היין עבר תהליך התיישנות קצר במגע עם עץ
אלון במכליי היקב. מומלץ להגיש בטמפרטורה של כ16 מעלות.
מידע טכני
אלכוהול: 14%
דף יינן –מושבה שיראז
2017
שנת בציר : 2017
סדרה: מושבה
הרכב זנים: 100%
שיראז
אזור גידול:
גלבוע
דרום רמת הגולן
על תהליך הייצור
ענבי השיראז נבצרו בתחילת
חודש ספטמבר2017 כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית
ואיזון טעמים. עם הגעת הענבים ליקב הם הועברו אל המפריד-ממעך ומשם אל מיכל נירוסטה
לשם ביצוע תסיסה אלכוהולית ומיצוי מרבי מן הקליפות של חומרי ריח, טעם, צבע וטאנין.
היין עבר תסיסה שנייה במיכל – תסיסה מלולקטית, ובסיומה תקופת התבגרות קצרה במגע עם עץ אלון.
רשמי טעימה
למושבה שיראז 2017 ביטוי זני נפלא, על מגוון מאפייניו
באקלים הישראלי החם. זהו יין השופע ניחוחות וטעמים עשירים של פרי בשל, עישון קל
ותיבול. היין מלא ומאוזן ולו נוכחות ועוצמה. אנו ממליצים ליהנות מבין שיראז
בצעירותו, אך בתנאי אחסון נאותים יוכל להמשיך ולהתפתח תקופה קצרה בבקבוק כשנתיים
עד שלוש. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של כ-16-18 מעלות.
מידע טכני
אלכוהול: 14%
מושבה שרדונה 2017
שנת בציר: 2017
סדרה: מושבה
הרכב זנים
: 100% שרדונה
אזור גידול: רכס הרי הגלבוע
אקלים
רכס הגלבוע גובה 440 מטר מעל לפני
הים משקיף על הרי הגלבוע עמק בית שאן מצפון מזרח ויזרעאל מצפון מערב. קרקע סלעי גיר קשים ורכים טרה רוסה ואדמות כהות
אקלים : ים תיכוני עם כמות משקעים ממוצעת של 450
מ"מ בשנה, חורפים קרים ורוחות חזקות מנשבות באופן קבוע לאורך כל השנה , הכרם
נמצא סמוך לטורבינות הרוח המספקות אנרגיה לישובים בסביבה ,למרות הקרבה לעמק
בית שאן החם, הרוחות יוצרות יובש וקרירות בלילות ,ובתקופת ההבשלה החמה
יוצרות מזג אויר קריר התורם להתפתחות הפרי ושמירה על החומציות.
על תהליך הייצור
ענבי השרדונה נבצרו בכרם קיבוץ מירב
ובמעלה גלבוע בתחילת חודש אוגוסט 2017 לאחר מכן, כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימלית ואיזון טוב בהרכב
החומצות, הסוכרים והטעמים בענב. החלקה נבצרה בבציר לילי על מנת לשמר סביבה טבעית
קרירה עד הגעת הענבים ליקב בשעות הבוקר המוקדמות. הענבים הועברו מיד אל
המפריד-ממעך ומשם לסחיטה עדינה לקבלת המיץ החופשי. מיץ הענבים שהתקבל מסחיטה גסה
יותר הופרד בשלב זה. המיץ החופשי (Free Run) שהתקבל מן הסחיטה הועבר למיכל שיקוע לשם
הצללה, ומשם אל מיכל התסיסה. תסיסת השרדונה נמשכה כשלושה שבועות בטמפרטורה ממוצעת
של 15 מעלות .בסיום התסיסה השרדונה נח על
משקעיו במיכלי נירוסטה. בסיום שלב זה נבנה הממסך הסופי, היין עבר תהליכי ייצוב,
הצללה וסינון ונשלח למילוי בבקבוקים.
רשמי טעימה
מושבה שרדונה נוצר עם מטרה ברורה לנגד
עיניי הייננים: לייצר שרדונה "קליל", טעים ונגיש. יין איכותי ועשוי היטב
שיתאים לשתייה כך בפני עצמו או כשידוך נפלא למגוון מנות.
זהו שרדונה בעל גוף קל, ארומות רעננות
של פרי הדר וחמיצות מאוזנת.
מושבה שרדונה 2017 ישתלב היטב עם מגוון רחב מאד של
מאכלים החל ממנות ראשונות קלות כמו מאפי גבינה פריכים, סלטים שונים ומאכלי ים; דרך
סושי וסשימי, פסטות שונות ברטבים מבוססי חמאה ושמנת ועד דגים מטוגנים/צלויים בגריל
בתיבול חמאה ופטרוזיליה, עוף מטוגן או נקניקיות עסיסיות ברוטב חרדל.
טמפרטורת הגשה מומלצת: 10-12°C
אלכוהול : 12%
pH: 3.45
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה