יום שבת, 16 ביוני 2018

הולה בראסרי- ביקור במסעדת שף ברמה בינלאומית. חוויה שתיזכר לעד






שבוע מבורך,




אם חשקתם בארוחה ובחוויה מיוחדת במינה, אפשר לומר עילאית , טעימה ברמות וכל המחמאות וההערכה הגדולה נתונה לשף ויקטור גלוגר, אחד השפים הוותיקים שמלווים אותנו כבר שני עשורים לפחות.
השף גלוגר הוא מהשפים הבולטים בארץ בכשרונו הרב, גלוגר אינו סלב המופיע בתוכניות ריאליטי למיניהן, עם כל הכבוד.
שף מוכשר ביותר ,מוערך ואלוף בתחום המסעדנות. (קלואליס השווה ברמת-גן)
הולה זוהי מסעדת בראסרי שף המאופיינת בסגנון ספרדי-איטלקי- צרפתי. 
אוכל של ים, תפריט ענק ומקיף הרבה קטגוריות, כשלמעשה אין חלוק בין מנות ראשונות, ביניים ועיקריות.
תוכלו לפגוש בתפריט בקטגוריות של ים, של נא וקר, של פיצות ופסטות, מנות גן, הכוונה לגינת ירק, בשרים והקפטלנה של גלוגר.
אפשר לשלב ולהתענג. אפשר לקחת ולחלוק יחדיו. המנות הן מנות גדולות שניתנות לשיתוף. והאוכל שמיימי. מזמן לא יצא לי לאכול אוכל כזה מוצלח, צבעוני, מושקע, טעים להפליא, הצלחות מהמם ביופיו. 
המסעדה עצומה בגדולה עם אווירה של חופש, ים ,תל-אביב במלוא עוזה ויופייה כשהחלונות הגדולים משקיפים על הים היפה ממול. 
העיצוב של המסעדה כל כך יפה ומושקע. ניכרת החשיבה והעבודה המרובה בכל פינה ופינה של המקום.
כיף לשבת ולאכול. יש מוסיקה יפה ברקע, לא רועשת מדי, תואמת את המקום האלגנטי, אם כי אינו מתיימר ואני הרגשתי ממש חיבור למקום כשמסביבנו סעדו בשולחנות הסמוכים בשפות שונות. 
התאורה רכה, השולחנות יפיפיים מעץ (במקרה אנחנו מכירים את המעצב המוכשר) העבודה ממש יפה.
אהבתי את השוני בשולחנות מהפנים אל החוץ, כשהשולחנות הקרובים ביותר לחלונות המשקיפים על הגלים והים, הינם שולחנות עגולים ונמוכים. כל כך אהבנו לשבת שם, דווקא שהשולחנות היו בגובה העיניים . תענוג של סעודה.
השירות במסעדה מקצועי להפליא, מהיר ,אדיב וחייכני. (אני אמנם סיקרתי יחד עם בני את התפריט והמקום, אך הצלחתי להציץ לשולחנות אחרים ונוכחתי בכל מה שהזכרתי לעיל).
רצה הגורל ואולי יד המקרה , זכינו להיות בשעת השקיעה/בין הערביים במסעדה והמראה שנשקף לעינינו היה מדהים ומרהיב. 
מיותר לציין שאכלנו כמו צרפתים, לאט לאט ובעונג רב. והתחלנו אמנם בשקיעה, אך נכנסנו לשעות מאוחרות יותר. אין לי ספק שהעונג הוא מושלם כשהארוחה נמשכת על פני שעתיים ויותר. אוכלים לאט, מתענגים, שותים משקה טוב כמו שאנו עשינו. (קוקטיילים מושלמים) שהשלימו לנו את האווירה והחוויה המשובחת.
נהנינו מכל ביס וביס, שאלנו ונענינו באדיבות רבה. מה מומלץ, מה יכול להתאים לשניים שאוכלים במשותף, הופתענו על ידם באחת המנות הטעימות שאכלנו ever. קוקי סאן ז'אק וכבד אווז צרובים על הפלנצ'ה, מוגש על ביסק פירות ים. הרוטב היה שמימיי וזו הייתה לי אחת המנות הטובות והיפיפיות שאכלתי בשנים האחרונות.
איזו רמה של קולינריה, שלא רואים כזו במחוזותינו .המחירים לא בשמיים , והמסעדה מומלצת מאוד לחגיגות ואירועים שכיף לחגוג יחדיו כמשפחה, או זוג. ושיהיו רק שמחות.
הופתענו מהבר שנגלה לעינינו -  ברולה. בר עישון עם צמחיה מהממת. העיצוב נעים ומזמין ועושה רושם שאפשר להנות שם על נקלה. לשתות משקה ,לנשנש finger food. הבן שלי כבר מתכנן את הביקור שלו במקום עם חברים.
השירותים נעימים ביותר, חניון יש בסמיכות. לכו לסעוד ולהנות. 
השף גלוגר נגלה לעינינו במיטבו. ערב לחיכינו והוא עשה מהלך גאוני לדעתי. שילב אוכל משובח ברמות על, עם עיצוב מושקע של מקום, עם מחשבה רבה על כל מנה ומנה, כשחלק מהמנות לקוחות מתפריט הקלואליס ,אם כי באדרת שונה. החומרים מתבססים על ים וצבעים.
בר המשקאות מגוון ומקיף וכל אחת ואחד ימצאו פה קוקטייל לטעמם, או יין משובח, שמפניה ורודה ועוד ועוד.
אור ואני התענגנו על קוקטיילים מומלצים, 
don facundo- בקרדי קרטה בלנקה, מנגו, ג'ינג'ר , למון גראס וצ'ילי- אור שתה.
carnen- בומביי ספייר, שמבורד ומחית אננס טבעי. האחד יותר טעים ויפה מהשני. מושלם לצד הארוחה רבת המנות והמפנקת.
המחשבה על כל פרט ופרט,  העיצוב ,האווירה, מבחר המנות העצום, החלוקה היחודית לקטגוריות, הטעמים ,הטריות, הים בתוך הצלחת, הנוף המרהיב הנשקף מהחלונות, החדר הפרטי לאירועים, הבר המדליק, מימדי המסעדה והמרחב, השירות העילאי, והאוכל המדהים. אין ספק שהושקעה כאן עבודה רבה וזה משתלם. כי זו אחת המסעדות הטובות בארץ, אם לא ה- מסעדה. 
לכו לחגוג את החיים, תהנו מן הרגע .רק תדאגו להזמין מקום מבעוד מועד. מובטחת לכם/ן הנאה מרובה וחוויה של אוכל יפהפה וטעים.

תודה רבה לשף גלוגר על ארוחה משובחת במקום מושלם.
פרטים נוספים על תפריט הצהריים, על הבר ובכלל פרטים חשובים לידיעתכן/ם תוכלו לראות כאן בהמשך הפוסט.





חדש – צהריים ב Hola Brasserie
שף ויקטור גלוגר

הולה, הבראסרי החדש של השף ויקטור גלוגר שנפתח לאחרונה יפתח ביום ראשון ה 13/5/18 את דלתותיו גם לפעילות  בשעות הצהריים ויציע תפריט עסקי פרי יצירתו של השף ויקטור גלוגר.
הארוחה העסקית החדשה של מסעדת הולה כוללת סלסלת לחמים ,איולי עגבניות שרי וזיתים ,מנה ראשונה ומנה עיקרית הכל במחיר המנה העיקרית.
בין המנות הראשונות תוכלו לפגוש מנות כמו מנת סלמורחו קר מרק עגבניות חלק קר, מוגש עם "חמון דה פאטו", ביצה קשה ושמן זית, מנת טרטר טונה ליטל ג'ם טונה אדומה עם פפאיה, צ'ילי, כוסברה, נענע ובצל ירוק רוטב שמנת חמוצה וחזרת, מנת קבב דגים עם צנובר וקשקבל על טבולה כרובית טריה, עגבנייה מגורדת, טחינת שקדים ושמן זית ועוד מנות רבות נוספות.
בין המנות העקריות תוכלו לפגוש כמו פסטה טריפוליני ורדה עגבניות קונפי, שום, זיתי קלמטה, תרד, זוקיני, בצלים צלויים וסלסה ורדה 82 ₪, מנת תמנון Pimpi El זרועות תמנון צרובות על תפוח אדמה קונפי, שום שמן זית ופטרוזיליה 98 ₪,  מנת חזה ברווז ישראלי צרוב במחבת, ברוטב ברביקיו ג'ינג'ר, תפוחי אדמה מהמדורה ושום קונפי 98 ₪ ועוד מנות רבות נוספות.
ויהיו גם קינוחי צהריים ב 32 ₪ כמו למשל סורבה יוגורט כבשים עם פירות אדומים טריים,קולי פטל שחור ועלי ורדים קריספים, קינוח הולה באונטי סמי פרדו קוקוס עם שוקולד מריר ,מרנג קוקוס וגלידת שוקולד חלב וקרמל ועוד קינוחים נוספים.
הולה היא בראסרי שף מודרני, הכוונה היא ליצור את ה"נקסט דור" של השף  גלוגר עם מקום חדש ומרענן בלוקיישן ללא תחרות עם נוף עוצר נשימה של רצועת החוף היפה של תל אביב. 
מסעדה צעירה, קלילה ועדכנית שמתאימה לכל שעות היום וסוגי הבילוי. מצהריים שבאמצע יום עבודה, דרך כוס יין ומנה ראשונה על הבר ועד ארוחת יום הולדת חגיגית.

יש גם בר – "ברולה"
ברולה הינו בר העישון של מסעדת הולה החדשה. קירות הבר מצופים בצמחייה ירוקה אשר עוטפת את ארונות העץ הנושאים על בקבוקי האלכוהול וציוד הבר, בר אינטימי עם שולחנות וכורסאות בישיבת לאונג' אשר יוצרים יחדיו בר מפנק, רחב ידיים וכמובן עם אוכל טעים.
בברולה מוגש תפריט מנות פינגר פוד וראשונות המתאימות לבילוי לצד אלכוהול.
בקרוב גם הברולה יפתח  לצהריים ונעדכן בהתאם כמובן.


עסקיות : ראשון עד שישי 12:00-16:00
שעות הפתיחה מסעדת הולה: ראשון עד שבת 12:00-16:00 ו – 18:30-24:00

HOLA בראסרי, רחוב הירקון 87, תל-אביב. טלפון: 03-5759060







 צילומים- אפיק גבאי





ולעיקר העניין שלשמו התכנסנו כאן בבלוג. פירוט המנות עם תמונות שאומרות הכל.

טרטר טונה ליטל ג'ם. טונה אדומה, פפאיה, צ'ילי וכוזברה בתוך חסה. עם רוטב שמנת חמוצה וחזרת.
סירות החסה היו קריספיות וטריות וכל כך התאימו יחדיו עם הטרטר- הרמוניה מושלמת. קריספי וטעים להפליא











סביצ'ה דג ים כבוש עם לבנה, וסומק. שמן פטרוזיליה ונענע ובצל סגול.
ניגוד הטעמים של הכבוש והלבנה עם שמן הפטזרוזיליה יצר סביצ'ה מושלמת ממש. (הדג הוא המקביל של דג הלברק)





קרפצ'ו עגבניות כמה שמחתי שבמקום "התעקשו" שניקח את המנה. המליצו כל כך ,הדגישו את היחוד שלה .את יופייה וטעמיה. לכאורה נשמע מאוד פשוט- קרפצ'ו עגבניות. היססתי מה יכול להיות כל כך מיוחד.
ואכן לא התאכזבנו. מנה המוגשת כל כך ציורית ויפה, כמו מעשה אומנות על צלחת. עגבניות מסוגים שונים, מוגשות במרקמים שונים. הפרוסות המרכזיות חתוכות כל כך דק עד כדי שקיפות. והסורבה עגבניות. מממ -תענוג של מנה. תודה רבה.





ההפתעה בדמות קוקי סאן ז'אק עם כבד אווז וביסק פירות ים. אחת המנות הטעימות והמטריפות שיצא לי לאכול לאחרונה. תודה על חווית אוכל.
















מנה יחודית לאותו הערב. דגי מליטות עם סלט עגבניות שרי קטן ליד. קוביות פולנטה. טעם של עוד עם הרבה ים. אהבנו.





ואז הגיעה הפאייה העצומה שחלקנו את טעמיה המשובחים ביחד.
משופעת בפירות ים בנדיבות אין קץ. 
קוקי סן ז'אק, מולים, שרימפס וקלאמרי . אורז אדום עסיסי וטעים. והנה לכם אחת הפאיות המוצלחות שאכלתי אי פעם, שנינו יותר נכון. ספרד במיטבה על צלחת ענקית עם כל טוב הים. מושלם!!!





ולרגל חודש הגאווה ואני כאמא גאה לבני הבכור והאהוב אור, קינחנו בקינוח יפהפה ומושקע בצבעי דגל הגאווה. רוצו לאכול לפני שיגמר חודש יוני.
ומה בשכבות, סיפר לנו הקונדיטור המוכשר שון...
בראוניז שוקולד לבן, דקואז אגוזי לוז, מוס קוקוס, פטיסייר פיסטוק, דקואז קוקוס, ג'לי תות ועוטף את הכל מוס שוקולד לבן וגלייז שוקולד לבן. כתמי "הצבע" ששימשו כציור על הצלחת הם זריקות צבע של קולי ואנגליז בטעמים.
קינוח מושלם אמרנו ואכן כך.
כל כך שמחתי שבחרנו בו.









חלילה לי מלא לתת במה ומקום נהדר לקינוח המיוחד שלקחנו בנוסף.
פונדנט ריבת חלב, גלידת קוניאק עם טויל אגוזי לוז ופיפיטה להשלמת החוויה. היה משגע!!






























תעודת זהות Hola Brasserie
הולה, הבראסרי החדש של השף ויקטור גלוגר שנפתח לאחרונה.
השף
את השף ויקטור גלוגר אין צורך להציג. גלוגר נחשב לאחד השפים המובילים והבולטים בשני העשורים האחרונים הן בעשייתו המסעדנית בישראל (המוסד קלואליס שפעל 16 שנים וקלואליס הכשרה שפועלת בהצלחה במלון הילטון תל אביב). 
גלוגר מייצג את ישראל בעולם וחבר בארגון "מטבח למען השלום" אשר הוקם במלאגה שבספרד וכמו כן מייצג את ישראל באירועים של שגרירויות ישראל במדינות שונות.

הקונספט
הולה היא בראסרי שף מודרני, הכוונה היא ליצור את ה"נקסט דור" של השף  גלוגר עם מקום חדש ומרענן בלוקיישן ללא תחרות עם נוף עוצר נשימה של רצועת החוף היפה של תל אביב. 
מסעדה צעירה, קלילה ועדכנית שמתאימה לכל שעות היום וסוגי הבילוי. מצהריים שבאמצע יום עבודה, דרך כוס יין ומנה ראשונה על הבר ועד ארוחת יום הולדת חגיגית.

העיצוב
על העיצוב אחראית המעצבת איילת זיו. לאחר שגרה ברומא ובפריז וסיימה תואר שני, השלימה לימודי אדריכלות פנים.
במסעדת הולה יצרה איילת חלל המבטא את הלך הרוח של "הולה": מצד אחד חלל תל-אביבי-אורבני גדול, ומצד שני חלל חמים ונעים, אשר מחולק לפינות אינטימיות. חלל שעוטף את הנוכחים, אבל אם-זאת מפנה את המבט ואת הפוקוס לחוף-הים המרהיב, הנשקף מחלונות המסעדה.
העיצוב כולל חומרים נגודיים, כמו עץ, ברזל ובד, המחזקים את הקונספט של ה'ג'ונגל האורבני' והרעיון הקולינארי של מוצרים איכותיים, במנות יום-יומיות.בחלל המסעדה ישנם מוטיבים מברזל עם חיתוך לייזר בהשראת צורת סככות-הצל, המפוזרות על חוף-הים הנשקף מהחלונות. גם ציור הקיר בחדר הפרטי, שהשראתו באה מעצי הדקל הנטועים על החוף.
צורת הישיבה במסעדה נועדה בכדי שרוב הסועדים יוכלו לראות את הים, זה בא לידי ביטוי בישיבה גבוהה אשר הופכת בהדרגה לנמוכה, ככל שמתקרבים לחלונות, בכדי לא להסתיר את הנוף.
הקולינאריה
בהולה אין ראשונות, אין עיקריות ואין מנות ביניים. יש תפריט גדול עם חלוקה לפי טכניקות בישול וחומרי גלם. כל המנות בינוניות או גדולות שניתן לחלוק על מנת לתת אפשרות לארוחת חברים מושלמת ולאפשר בילוי קזואל, נעים ובגובה העיניים.
בתפריט תוכלו למצוא יצירה חדשה של השף ויקטור גלוגר ויד ימינו, מנהל המטבח ירון מלכה. בין המנות החדשות:
טטאקי טונה אדומה - טונה צרובה בקרסט זרעי שומר וכוסברה על קולורבי שרוף וויניגרט ארוגולה וסלסה מלפפון 56 ₪
פיצה Beets & Blue Cheese עם קרם גבינה כחולה, סלקים צלויים, עלי סלק ופרמזן 69 ₪

לאחר מחשבה ארוכה החליט ויקטור לשמור על מספר מנות דגל אישיות המלוות אותו שנים כמו למשל:

סלט חצילים על האש, צ'יפס חציל, זרעי עגבניות ושמן עירית 49 ₪ 
קבב דגים עם צנובר וקשקבל בגריל, מוגש עם טבולה כרובית טריה, סלסה עגבניות , טחינת שקדים ושמן זית  58 ₪

פאייה פירות ים זוגית : פאייה A LA MINUTE  בניחוח זעפרן עם שרימפס, קלמארי, קוקי סאן ז'אק 195 ₪ לזוג
יין, אלכוהול וקוקטיילים
בהולה תפריט יין יהיה מעניין ויאפשר לכל אחד לשתות יין מיוחד מבלי לקרוע את הכיס.
תפריט הקוקטיילים שנבנה על ידי מנהל הבר מיכאל סוויסה יהיה גם הוא בנוי מזיקה לקלאסיות מחד וקוקטיילים מודרנים תל אביבים מצד שני.
כל האלכוהול בהולה יהיה מתומחר באופן שיאפשר לאורחים לשתות מוצרים טובים במחירים שפויים.

יש גם בר – "ברולה"
ברולה הינו בר העישון של מסעדת הולה החדשה. קירות הבר מצופים בצמחייה ירוקה אשר עוטפת את ארונות העץ הנושאים על בקבוקי האלכוהול וציוד הבר, בר אינטימי עם שולחנות וכורסאות בישיבת לאונג' אשר יוצרים יחדיו בר מפנק, רחב ידיים וכמובן עם אוכל טעים.
בברולה יוגש תפריט מנות פינגר פוד וראשונות המתאימות לבילוי לצד אלכוהול.
שעות הפתיחה

עסקיות : ראשון עד שישי 12:00-16:00
שעות הפתיחה מסעדת הולה: ראשון עד שבת 12:00-16:00 ו – 18:30-24:00
HOLA בראסרי, רחוב הירקון 87, תל-אביב. טלפון: 03-5759060

תגובה 1: