יום שני, 10 בדצמבר 2018

הכירו את סדרת המטחנות החדש של 'מלח הארץ' 'אקסטרא תבלינים' – סדרת מטחנות פרימיום של מלח טבעי עם אקסטרא תבלינים טבעיים ***



צהרים טובים,





היום אני רוצה לספר לכן/ם על מלח, מלח משובח ואיכותי ושלנו, ארצישראלי - כחול לבן.

מלח הוא החיים, בלי מלח אין טעם לאוכל ועוד ועוד דוגמאות ומשפטי מחץ שאני יכולה להביא כאן כדוגמאות ואמיתות.

לא מזמן ראיתי סידרה טובה בנטפליקס עם שפית מדהימה ומוכשרת שבארבעה פרקים מספרת על אוכל, יותר נכון על 4 יסודות ומרכיבים המסמלים עבורה ומהווים בסיס לכל המזון/קולינריה ברחבי הגלובוס. הבסיס לכל מה שאנו מכירים , מוקירים ואוהבים.

מלח, אש, חומצה וחום. כך שהיא הקדישה פרק אחד שלם אודות המלח ולא סתם. אכן בלי מלח אין חיים ממש, הכל תפל. ומלח הוא התבלין הכי חשוב. הוא מדגיש את הטעמים של האוכל שאנו אוכלים וגם נותן ומעניק הרבה עומק וגוונים משלו.
כמובן חשוב שהמלח יהיה ממקורות טבעיים ואיכותיים ומלח הארץ עבורי זהו בית ישראלי למלח, מלח הארץ- תרתי משמע.
כבר שנים רבות ואני נשואה כבר 35 שנה בקירוב, אנו משתמשים במלח מבית "מלח הארץ" ובביתנו מבשלים ואופים הרבה. שנינו חובבי בישול וקולינריה ומתוקף היותנו... מקפידים מאוד על שימוש בחומרים ורכיבים לעילא ולעילא. ואחד מהם הוא המלח של מלח הארץ.

כעת סדרה חדשה ואיכותית של מלח טבעי בתוספת מקפיצה של תבלינים טבעיים זה מה שכל כך נהדר בהן.
גם המטחנה עצמה כל כך נוחה ופרקטית לשימוש, ובזמן הבישול וההכנות חשוב גם לי וגם לחצי הטוב שלי שיהיה לנו הכל זמין, נוח ,איכותי וטעים. 

הכנו לערב שבת פשטידה ללא גלוטן (הבת שנמצאת בשנת שירות מטעם הצופים בירושלים התחילה עם דיאטה מיוחדת -food map וכחלק מהתפריט עליה להיצמד למזון ללא לקטוז ,ללא גלוטן ועוד ועוד. וכולנו נהנים. כי זה רק בריאות.

כוס גדושה של קמח כוסמין, 2 ביצים, זוקיני גדול מגורד, בטטה מבושלת ללא הקליפה ומעוכה. ו- לא יותר מ-2 סיבובים טובים ככה של האקסטרא תבלינים מבית "מלח הארץ" עם הטנדורי.
למרוח 2 תבניות אינגליש קייק בשמן זית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. 40 דקות והפשטידה מוכנה.
כדאי לבדוק עם קיסם ולפי הצבע הזהוב עמוק. 
בתיאבון!!

מרק בטטה שהוכן עם 4 בטטות גדולות מבושלות וקלופות. 2 סיבובים של אקסטרה תבלינים מבית "מלח הארץ" בטעם שום ופלפל. קצת שמן זית ו- 2 כפות קוואקר ללא גלוטן.
להרתיח את המרק ,לאחר מכן להנמיך את האש ואחרי 20 דקות מכסימום על אש קטנה קטנה , להסיר מן האש.
בתיאבון. מתאים מאוד לימים הקרים של החורף.
הכנו גם קרוטונים מלחמניות כוסמין שרפי אפה מרוחות בשמן זית ומתובלות גם הן באקסטרא והפעם - בספייסי שיצא מושלם עם הקרוטונים והכל ביחד השתלב מעולה עם מרק הבטטה.

הייתה ארוחה לתפארת ותודה ל"מלח הארץ" על מוצרים איכותיים ומשובחים שכל כך עוזרים לנו לאוכל בריא וטעים יותר.
אנחנו ממליצים שווה ביותר והמחיר שווה לכל נפש וכיס.


לפני שנתיים התחיל כל הסיפור של המטחנות עם המלח בתוספת תבלינים מבית מלח הארץ ועכשיו בימים אלו המשפחה של הסדרה גדלה ונוספו מטחנות עם תיבול אקסלוסיבי ומטריף. 
יש בשנים האחרונות עדנה ופריחה בתחום הבישול הביתי ואני כל כך מעריכה את המגמה הזו. זה נפלא פשוט.
שלוש המטחנות נראות מדהים ומכילות גם מלח ים טבעי שלנו מארץ ישראל וגם תבלינים מן הטבע.
הטנדורי לפי השם מתבקש- תערובת תבלינים הודית. פלפל שחור, כורכום, כמון, הל וקינמון, שום יבש, זנגביל, שום יבש, פפריקה מתוקה, פלפל שאטה וזרעי חילבה. ממש כל טוב של תבלינים בתוך מטחנה אחת מהממת.- מכיל 115 גרם.
בספייסי מתבקש- פלפל שחור, אדום, ירוק, חלפיניו, כוזברה, שמן קפסיקום ,פפריקה, מתוקה ושום יבש.
יצא אקסטרה טעים והצליח למלח הארץ. איכשהו האיזון בין המלח הטוב המצוי במטחנה והתבלינים החריפים אש יצא מושלם. -  115 גרם.

ושום פלפל המתבקש בהרבה מאכלים שמכינים בבית וחוסך עוד התעסקות בתבלינים ותוספות. 2 סיבובים או יותר או פחות לפי הטעם שלכם ובני ביתכם. להוסיף לתבשיל/מאפה .אני הוספתי מעט למרק וזה השלים את הטעמים והעומק של המרק הביתי.
גם כאן כמה סוגי פלפל כמתבקש.

קיבלנו מלחים מטריפים עם מטחנות וטעמים מושלמים. סה"כ 16.90 ש"ח וניתן להשיג בכל רשתות המזון והשיווק.

כשרות - הבד"ץ- העדה החרדית, ירושלים.

תודה רבה.

תוכלו להתרשם מן התמונות המצורפות.














רעיון שקיבלתי עם הסדרה למתכון מעולה
זו דוגמא, אבל למעשה אפשר להוסיף את התיבול ישירות מהמטחנה לכל תבשיל ,מאפים שאתם מכינים/ות בבית.
לפשטידות, מרקים, מאפים, אורז משודרג, שקשוקה , ואפילו להקפצת טעמים של חביתה שיגרתית ומשעממת.



מתכון לטוסט אבוקדו וביצה עלומה בתיבול מטחנת אקסטרא שום פלפל

מאת: שף אושר אידלמן ל'מלח הארץ'



מצרכים למנה:
-          אבוקדו – קלוף, מגולען ופרוס דק
-          6 סיבובי מטחנת שום פלפל מסדרת אקסטרא תבלינים
-          2 צנוניות – חצויות
-          2 פרוסות לחם
לביצים העלומות:
 2 ביצים טריות
  1כפית חומץ
    1 ליטר מים
לסלסה:
 חצי כוס עלי פטרוזיליה
 1 צרור עירית
חצי כוס עלי כוסברה
3 כפות שמן זית
2 כפות אגוזי מלך
  1 שן שום
 3 כפות מים
 חצי כוס מים
 6 סיבובי מטחנת שום פלפל מסדרת אקסטרא תבלינים

אופן ההכנה:
לסלסה:
- מכניסים את כל הרכיבים לכלי מתאים וטוחנים למרקם חלק (ניתן להשתמש בבלנדר מוט).
לביצים העלומות:
-          מרתיחים את המים בסיר קטן, מוסיפים חומץ ומנמיכים לחום נמוך.
-          שוברים את הביצים בקערה קטנה ומגלישים לתוך מרכז הסיר (ניתן ליצור תנועת סיבוב בסיר על מנת לקבל צורת "טיפה" של הביצה), ומבשלים כ-3 דקות.
-          מוציאים בעזרת כף מחוררת ומספיגים את שאריות מי הבישול על גבי מגבת מטבח.
להרכבת המנה:
קולים את שתי פרוסות הלחם במצנם, מעבירים לצלחת.
מניחים מעל את האבוקדו הפרוס וטוחנים מעל 2 סיבובי ממטחנת שום פלפל.
מניחים מעל ביצים עלומות וטוחנים מע ל2-3 סיבובי מטחנת שום פלפל, נוספים.
מזלפים מסביב את הרוטב ומסדרים צנוניות.
מגישים מיד


בתיאבון




 

אין תגובות:

פרסום תגובה