שבוע טוב
מי שעוקב/ת אחרי בוודאי יודע/ת שאנחנו עוברים דירה עוד שבוע בדיוק וזאת לאחר 25 שנים בדירה הנוכחית.
מרגש, מלחיץ, עצוב, שמח - המון המון מחשבות בלב אישה, התרגשויות ובעיקר בראש ובראשונה הרבה הרבה עבודה והכל תחת לחץ של זמן, תוך כדי תנועה, תוך כדי שעובדים כרגיל, וכל הקניות והסידורים כרגיל ,והילדים, והכלבה ובין לבין צריך לשבץ את כל ענייני הדירה, כולל טופסולוגיה והמון בירוקרטיה מייגעת.
לאכול גם צריך בבית ,הרי אי אפשר לרעוב ובעיקר שמוציאים הרבה מרץ ועובדים ללא הפסקה מצאת החמה, עד צאת הנשמה.
מי שיכנס לביתנו כעת, בית משפחת ארז, יחשוב לרגע שנכנס לאיזור מוכה מלחמה. 😕. שקיות, אריזות, מסקינטייפ, מספרים, עיתונים לעטיפת כלי זכוכית ,טושים לא מחיקים שנוכל לסמן באמצעותם מה מכיל כל קרטון וקרטון.
אז הכנתי בצק קטן ואפיתי לחמניות. ליד שמתי גבינות טובות ובדיוק בזמן הגיע סלק חדש של סנפרוסט ,מבושל כבר, קלוף ושלם.
חשבתי מה אפשר לעשות, קובה לעירקית כמוני אמנם, קצת מורכב כעת, החלטתי ללכת על הקל והטעים ביותר לדעתי.
סלט סלק פיקנטי.
חתכתי לפרוסות יפיפיות , הוספתי לימון, שום, עשבי תיבול (אפשר להוסיף מה שאוהבים חופשי!).
ו-- זהו.. יש לנו סלט. הארוחה הייתה מושלמת, צבעונית, ובעיקר בריאה וטעימה.
סלק הוגדר כמזון על ובהתאם לשם התואר, חלה עלייה ניכרת בשימוש בו, כאשר 72% מהמשפחות בישראל משלבים ומבשלים אותו בתפריט הבית באופן קבוע.
100 גר' ממנו מספקים 10% מכמות הסיבים ורבע מכמות החומצה הפולית המומלצים ליום.
לאחרונה תפס מקום של כבוד בעולם הקולינרי בזכות מחקרים שהוכיחו את סגולותיו ויתרונותיו בשיפור הביצועים הספורטיביים ,הורדה וויסות של לחץ הדם.
בסנפרוסט שמחים להציע לנו פתרון נוח ובריא המקצר משמעותית את זמן ההכנה.
סלק שלם קלוף ומבושל, רק להוציא מהמקפיא ולהוסיף המון בריאות וטעם לתוך המטבח שלנו.
אפשר להוסיף אותו לסלט, למרק, כתבשיל, בתנור בתור אנטי פסטי, בתור ממרח וגם בורשט (מרק טעים של התפוצה הרוסית) שמזכיר לי את דודתו של אבי עליה השלום עת היינו נוסעים לבקר אותה בחולון והבורשט היה המנה העיקרית שהוגשה לשולחן. זכרונות ילדות....
סנפרוסט כבר גילו מזמן את מה שמדברים פה רבות לאחרונה- ירקות קפואים שומרים הרבה יותר על איכות הויטמינים שיש בהם. גאונות לשמה!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה