יום שלישי, 10 ביולי 2018

arte -אמנות הגלידה- נחלת בנימין 11, תל אביב (במדרחוב)





צהרים טובים,

זוהי אינה פעם ראשונה שאני מבקרת בגלידת ארטה, רק שהפעם זה היה ביקור של שבת, נינוח ועם החצי הטוב שלי, כך שהבוקר שלנו היה מושלם.
זוהי לא סתם גלידריה, זהו בית חם ומתוק עם הרבה שיתופי פעולה של קולינריה בתחום הגלידות, הגרניטות וכדומה עם אמנות בתחומי הציור, מוסיקת הג'אז וכעת גם עם סטנדאפ על טהרת איטליה.
מקום מיוחד במינו, עם הרגשה כל כך טובה.
רצה הגורל ובדיוק חצי שבוע לאחר שחזרנו מרומא, שמענו נשמנו וטעמנו איטליה. 
שנינו מצאנו כי הגלידה של ארטה, איטלקייה יותר מהמקור, הטעמים, חומרי הגלם, השפה והאווירה, אין ספק. אך זהו עבור רבים וטובים מוסד של גלידה. מקום שאפשר להגיע אליו ולצייר ולהנות, ולשבת. לילדים יש פעילויות מיוחדות של מוסיקה. תוספות ילדותיות כמו סוכרוית, שוקולדים וכיוצ"ב לא ניתן למצוא כאן, הדגש הוא על רכיבים טבעיים ללא חומרים מתחלבים, ללא צבעי מאכל. 
מגוון הטעמים נהדר, הגרניטות מדליקות. בהמשך אפרט לגבי המבחר הטוב.
הכל איכותי ומשובח בטוב טעם, ואין לי ספק שסיסי ומרקו מצאו נוסחה מושלמת להגשת הגלידה לישראלים, לתל אביבים שמגיעים מהבית עם הילדים או בן הזוג והכלב בכפכפים. תענוג של מקום.
סיסי ומרקו מיטיבים לשלב במנות הגלידה את הפירות העונתיים שזה בדרך כלל מנהג ומסורת של שפים ברמה. 
עבורי זהו שיא של תחום הגלידות.
סיסי ומרקו עלו ממילאנו אשר באיטליה לפני כשלוש שנים. הם עסקו במשך שנים כזוג שעובד יחד וממשיך כך - בעסקי הדרכת צלילה, שזה מרחק שנות אור מהתמחות בהכנת גלידות.
8 שנים הם חיו באינדונזיה וספגו איכשהו שם מלבד הים והצלילה גם גלידה מקומית עם חברים שעסקו בכך.
לאחר מכן חזרו לאיטליה ואת המלאכה הגאונית חקרו ממש לעומק ולמדו באקדמיה נטורלו לגלידה אשר בטוסקנה (נשמע קסום) - את המקום מנהל השף עמנואל - שף מנצח בפרס בכיר מאוד של גלידה טבעית.


כל אפריל החודש כולו נחגג בחגיגות יום ההולדת של גלידת ארטה, באפריל 2015 המשכן המתוק הוקם.
סיסי ומרקו מספרים שזוהי גלידה חיה- ג'לטו ויוה, רמת הסוכר והפירות השונים תלויים בעונה הנוכחית.
הכל תוצרת בית ובאמת בכל ביס וביס הרגשתי טעם של עוד. הטירמיסו למשל מתבסס על עוגת ספוג שהם מכינים.
המחקר וההיצמדות כל העת ללמוד את האיזון סוכר/מים/שומנים, לא נפסקים לרגע ואכן כל הטוב הזה מורגש בגלידות הנהדרות  ואף בגרניטות.

השף ניר צוק עושה עימם שיתופי פעולה, והם כל הזמן מפרים אחד את השנייה בידע, במתכונים, ניגשים ביחד לחקור את השוק, את העונות והפירות השונים. מקסים וטעים.


גם אחותה של סיסי שותפה בעסק ואף מצלמת בכישרון רב את התמונות שתוכלו לראות באתר ובדף הפייסבוק של הגלידריה.  אני גם לקחתי בהשאלה תמונות מהאתר וצירפתי בפוסט כאן מלבד התמונות שאני צילמתי במקום.

מה שמצא חן בעיני שסיסי ומרקו מעריכים עבודה טובה, עבודת צוות וכשיש עובדים המגדילים ראש ,סיסי ומרקו מעצימים אותם ודואגים לצ'פר אותם ועל כך כל הכבוד!!

סיסי ומרקו עם אנשים שמחים, אנשי עבודה חרוצים, חוקרים ללא הפסקה את מה שמסביבם, גם את המטריה האנושית, נותנים מקום ובית לאמנים, עושים הרבה קשר בין גלידה-קולינריה לטבע ואמנות. 
חומרי הגלם המשובחים מיובאים כמו למשל, קקאו, פירות יבשים ושוקולד.

הקפה הנהדר של סיסי ומרקו הוא קפה משובח שמגיע היישר מאיטליה, שתינו ואני עדה לכך!!

ממה נהנינו בגלידה ארטא, חוץ מהאווירה והמזגן הטוב בשבת חמה וקייצית....
גרניטה שקדים מעולה
לימון ונענע  מרעננת
לימון קאמפרי שמרקו מספר שהיא מאוד פופולרית כאן באיזור.
מוחיטו  המורכבת מלימון, נענע, סוכר קנים ורום- מוצלח ביותר.


גלידה לחם וחמאה משגעת. גלידת שמנת עם אמרנה הנקראת גלידת ארטה ואמרנה
גלידה שמאוד אהבתי של הל וליקריץ- שילוב מדהים לדעתנו. רפי רגיל מהבית לטעמים הללו, שהרי הוא מגיע מבית של תימנים. זוהי הגלידה למבוגרים!

גלידת באצ'ו מטריפה ועשירה. והמגוון עשיר והיריעה קצרה מלהכיל.

אנחנו הוזמנו למעשה לחגיגת הטעמים החדשים בגלידת ארטה.
גלידת שוקולד ובירה ginness- טעם מקורי ועשיר של שוקולד בלגי ברמה 71% שזה המון וזה מעולה ו- 15% בירה גינס, לכל אוהבי הבירה והשוקולד המריר האיכותי גם יחד- הנה קבלו טעם מנצח וגם הוא למבוגרים. (5% אלכוהול) יש פה מרירות ומתיקות גם יחד ועוד פלוס גדול- הגלידה 100% טבעונית. נפלא.


ולחגיגות הגרניטה תמרינדי.
הגרניטה מכילה את הפרי- תמר הינדי עם מים וסוכר פירות, הטעם הוא חמצמץ ומעניין ומאוד מרעננת.
אין גלוטן לכל המתעניינים והיא טבעונית - רק אומרת!!

עוד בדרכי למקום פתחתי גוגל ובדקתי את מקור והסיפור של הפרי המקורי והמיוחד תמרינדי המגיע וגדל בכמה מדינות כמו מקסיקו, ברמודה, באיי בהאמה ,באזורים טרופיים שונים. גם העץ וגם הפרות משמשים לשימושים שונים כשגולת הכותרת היא לבישול, לקינוחים, לרטבים וממרחים. ואפילו רוטב אנגלי מפורסם מאוד - ווסטרשייר מורכב גם מתמרנידי בין היתר.

הפרי הוא למעשה קטניה וסיסי ומרקו מייבאים אותו מאיטליה בצורת אבקה. מרקו נתן לנו להתבשם מריח האבקה המרוכז וסיפר על כך שחברים המגיעים מאיטליה יודעים מה להביא להם...

הגרניטה מהממת בטעמיה ובטעמיה העזים והחושניים. 

כל אחת ואחד יוכלו למצוא כאן את אשר אוהבים ונפשם חושקת בו. מטבעוניים, רגישים לגלוטן. מבוגרים, ילדים.
תענוג של מקום.
אין לי ספק שמצאתי לי נקודה חמה לאכול בה גלידה, לשבת, להתרועע, לשמוע מוסיקת ג'אז ולהתחכך באיטליה.

הכנסו לדף הפייסבוק, התרשמו, התענגו.
ותגיעו לפעילויות השונות ובראשן לאכול גלידה הכי טובה, הכי טובה ומשובחה....




רחוב נחלת בנימין 11, תל אביב
טלפון:         055-9854868
שעות הפתיחה:
11.00-23.00 א’ – ה’
13.00-23.00 שבת













 תמונות שאני צילמתי:























תמונות מהאתר של הגלידריה ומדף הפייסבוק:














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה