יום שבת, 13 בינואר 2018

סאבייה מבית חמותי התימנייה עליה השלום

שבת שלום

בשבתות חורפיות אני תמיד נתקפת נוסטלגיה משום מה. יש איזה חיבור משפחתי מאחד ומגבש. לא יודעת מה זה. הקור, הגשם, האפרוריות, הישיבה ביחד לראות פרקים שפיספסנו והקלטנו במהלך השבוע, ארוחות משפחתיות טעימות והרבה מאכלים של הסבתות עליהן השלום שעולים מן האוב ומהזכרון בכלל.
רפי הצליח לשחזר בהצלחה רבה את הסבאיה החגיגית מבית תימן שנוהגים ונהגו להכין לשמחות משפחתיות, חגים, בעיקר שמחת תורה ,לחינות וכדומה.
רק שהוא השתמש בחמאה ועם הקמח הרגיל שילב קמח מלא גם, קצת בשביל הטעם וגם להשקטת המצפון 😋


חומרים לבצק:

1/2 ק"ג קמח רגיל
1/2 ק"ג קמח מלא
3 כוסות מים
כף שטוחה - שמרים
3.5 כפות סוכר
כף מלח
200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר.
ביצה
מעט קצח
מעט שומשום
שמן זית מעט למריחה

לערבב את הקמח, מים ,השמרים והסוכר. חוץ מהמלח. אחרי 2-3 דקות להוסיף את המלח.
ללוש במיקרסר כ- 7 דקות.

הבצק צריך להיות קשה כמו בצק עלים. לשים במקרר ל- 30 דקות.
להוציא, לחתוך ל- 15 חתיכות. לכדרר אותן.
למרוח על השיש או על תבנית שמן זית, לשים את הכדורים מעל שמן הזית, לכסות בניילון ולשים למנוחה ל- 30 דקות.
לוקחים כדור, פותחים ליריעה שקופה, למרוח מעל ומתחת 17 גר' חמאה בסה"כ.
בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות.

מרימים כל יריעה ושמים על תבנית, אחד מעל השני כשכל יריעה מורחים בחמאה- (17 גרם בערך). מעל כל 3 יריעות מפזרים קצח.מעל היריעה האחרונה מורחים ביצה ומפזרים שומשום וקצח.

לאפות כ- 40 דקות. תלוי בתנור שלכן/ם כמו שאתן מכירות/ם.

בתיאבון ושנזכה תמיד למפגשים משפחתיים מהנים, מחממים וטעימים עם הרבה זכרונות טובים וטעם של עוד.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה