פסח מגיע אלינו לטובה עוד פחות משבועיים. ההתרגשות בשיאה.
קניות, בישולים, נקיונות אביב, תכנון התפריט ובחירת היינות שימזגו בליל הסדר. ממש ברומו של עולם!
יש לי כמה וכמה יינות שאני ממליצה עליהם.
יינות הפרימיום של יקב ויתקין מאיזור השרון הם שם דבר ושתיתי יין אחד או שניים שלהם...
מספרים כי יקב ויתקין שהינו יקב בוטיק הוא אחד מהמרתקים שיש כאן בארץ, ממש לגאווה, היקב והייננים הכל כך מוכשרים.
יקב מיוחד במינו עם תוצרת מדהימה, כולל סדרת הבסיס של היקב- קודם כל. יקב זוכה ומרגש אין מה לומר.
יש יינות כשרים לפסח 2017, אז כדאי לרוץ ולקנות לפני שיגמר.
לגמנו ערב קריר אחד בבית משפחת ארז את הקריניאן. הוא מעולה שאין דברים כאלה. עמוק ומדוייק. מאוד בוגר כזה. לצידו נשנשנו גבינות.
לשמחתי הגיע אליי גם מסע לבן שאני ממליצה עליו בכל פה. קיררנו קודם. והגשתי עם מאפינס פטריות ביתי שאפיתי. היין אחד הטובים. מרענן, קליל ויחד עם זה יש לו עומק. טעמים פירותיים למדי.
תודה רבה וחג שמח.
תוכלו לקרוא על היינות כאן בהמשך הפוסט.
ויתקין פטיט סירה 2011
הרכב זני:
100%
ענבי פטיט סירה שנבצרו מגפנים בוגרות הגדלות בעל, ללא השקיה בכרם יחיד
הנטוע במורדות הרי יהודה.
מאפייני בציר 2011:
בציר 2011 ייזכר ביקב ויתקין כבציר יוצא דופן בזכות הקיץ הקריר יחסית שהפיק
יינות בעלי רעננות מצוינת וארומטיות עשירה. בנוסף- המעקב הצמוד לאורך השנה ובעיקר
בתקופת ההבשלה עזרו לנו לבחור מועד בציר מדויק ליין זה.
הכרם:
בבציר
זה הורכב היין מכרם ענבי הפטיט סירה המבוגר בארץ שניטע לפני כ-43 שנים באזור גבעות
יהודה. הכרם מעוצב בהדליית גביע האופיינית לאזורי הים התיכון, נטוע על אדמות גיר
וטרה- רוסה דלות ומנוקזות היטב ללא השקיה ובכך מאולצים השורשים להגיע לשכבות הקרקע
העמוקות העשירות במינראלים התורמים לאופי החד וריכוז הטעמים בענבים. היבולים היו
נמוכים במיוחד כ-300 ק"ג לדונם- מה שתרם כמובן למורכבות ועושר הטעמים ביין.
ביקב:
לאחר
קבלת הבציר הופרדו הענבים והועברו ללא מעיכה למכלי תסיסה רחבים, קוררו
והותססו במכל פתוח תוך שימוש בשילוב של טכניקות ערבוב (" ( "Rémontage ו-
"שבירת הכובע" האופיינית לעמק הרון בצרפת ( (Pigeageלקבלת
מיצוי מוגבר של צבע ומבנה.בסה"כ שהו
הענבים על הקליפות בממוצע כשלושה וחצי שבועות.
לאחר
הסחיטה, ושיקוע קצר הועבר היין לתסיסה מאלולקטית והתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות
גדולות, 20% מהן חדשות, בנפח 350ליטר לתקופה
של 18 חודשים.
היין
לא עבר כל תהליכי ייצוב וסינון למעט סינון גס אחד בלבד לפני המילוי. לאחר המילוי
אנו שומרים את היין להמשך התבגרות בבקבוק של כ-36 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק
על מנת שיגיע לאיזון וביטוי טוב של מאפייניו.
רשמי טעימה:
היין בעל צבע ארגמן-שחור אטום, ארומות נדיבות,
נעימות ובולטות של פרי כחול (בעיקר אוכמניות) , תבלינים מתוקים, פרחוניות בולטת-
אופינית. בפה הוא בעל מבנה סגור בגלל גילו אך בהמשך, עם אוורור מתאים חושף מרקם
מלא המורכב מטעמים מרוכזים מאוד של פרי שחור-כחול, אופי "בשרי", גוף מלא
וסמיך. ויתקין פטיט סירה 2011 מבטא היטב את אופי הטרואר הייחודי על ידי רב שכבתיות
של טעמים וארומות, רעננות בולטת לצד מבנה עמוק ושרירי וסיומת ארוכה במיוחד.
על
מנת לשמור על עושר הטעמים שבו, לא עבר היין כל תהליכי סינון והצללה מלבד סינון גס
אחד לפני המילוי. מסיבה זאת יכולים להיווצר במשך הזמן משקעים טבעיים האופייניים
ליינות מתיישנים גדולים שאינם פוגעים באיכותו.
בתנאי
אכסון טובים הוא ימשיך לפתח מורכבות ועומק במשך 8-10 השנים שלאחר הבציר ואף יותר.
טמפרטורת
הגשה מומלצת: °18 מומלץ לפתוח את הבקבוק מספר
שעות לפני הארוחה ולחדרר לפני ההגשה.
אלכ. בנפח: 13.5% | קלוריות: 76.8 קק"ל ל- 100גרם
מחיר מומלץ לצרכן 125 ₪
ויתקין קריניאן 2013 גפנים בוגרות–
הקריניאן ה12 שלנו
יקב ויתקין גאה להציג את המהדורה השנים עשר של יין הקריניאן
שלנו. בציר 2013 ייזכר כבציר, קריר
ואלגנטי, עשיר ומורכב. מוגשת לפניכם אחת התוצאות המרתקות שהפקנו ליין זה ביקב.
הרכב זני :
100% ענבי קריניאן
הכרמים: מספר כרמים בוגרים, מאזור בנימינה וזיכרון יעקב, כולם ללא השקיה.
בציר 2013:
ייזכר
כאחד הבצירים הטובים והמיוחדים שידענו. חורף מאוחר יחסית עם גשמי אביב ובהמשך קיץ
מפתיע בטמפרטורות הנוחות והקרירות יחסית שנרשמו עזרו להאריך את תקופת ההבשלה ובכך
לאפשר צבירת חומרי ארומה רבים ושמירה על חומציות טובה תוך כדי עליה איטית יחסית
בצבירת הסוכרים בענב.
תנאים
אלה תרמו ליצירת ענבים עשירים במרכיבי ארומה ובעלי רעננות חדה אך עם ריכוזי סוכר
נמוכים מהרגיל שאפשרו לנו לייצר יינות מאוזנים, מורכבים ומדויקים. בזכות טיפולים קפדניים בכרמים הבוגרים שלנו, החל מהזמירה ועד לבציר, התקבלו
יבולים נמוכים (300קג' עד 400קג' לדונם)
בעלי צבע עז, מרוכזים בטעמים וארומות.
חשוב לציין שברוב הכרמים ובמיוחד בכרמי הגפנים
הבוגרות הגדלות לרוב בעל, ללא השקיה ומעוצבות בהדליית הגביע אנו מרבים להשתמש
בשיטות הדברה ידידותיות לסביבה על מנת לשמור על ניקיון הפרי מחד אך גם שמירה על
סביבה אקולוגית שלמה ככל האפשר מאידך; שימוש בטורפים טבעיים למזיקים וכן בלבול
זכרים הורמונאלי הפכו לשגרה בכרמים אלה. כמו כן טיוב האדמה בזבל אורגני, צמצום
שימוש בקוטלי עשביה והחלפתם בשיטות של כיסוח ופילוח האדמה עוזרות לנו להתמיד בכך,
לשמור על אדמה חיונית, מלאת חיים וללא חומרי הדברה מיותרים.
ביקב:
בציר הקריניאן נמשך מהשבוע השני ועד השבוע
הרביעי של ספטמבר 2013.
אשכולות הענבים(בתמונה) והגרגירים שהיו קטנים
כמו בשנים קודמות נמעכו בעדינות והועברו לתסיסה במכלי נירוסטה, חלקם פתוחים. Punch down (שבירת כובע הקליפות) נערך מספר פעמים כל יום במהלך התסיסה
האלכוהולית. לאחר שהיה של 16-20 יום על הקליפות נסחט היין בעדינות והועבר לתסיסה
מאלולקטית והתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי, רובן בנפח 350 ליטר וכשליש מהן חדשות
למשך 16 חודשים בממוצע.
רשמי טעימה:
ויתקין קריניאן 2013 בעל צבע אדום רובי ארגמני
ואטום, הינו יין אלגנטי ועמוק המפגין קשת מרשימה של ארומות אופיניות לזן הקריניאן כשזיף שחור, פטל
פרחוניות ומעט אדמתיות. בטעימה הוא בעל מבנה אינטנסיבי, עשיר ומאוזן, עמוק ובעל
רעננות תומכת. מורכבות טעמים עצמתיים החל מפירות אדומים ושחורים, מינראליות, בשר
צלוי עשבי תיבול ים תיכוניים ופרחוניות. בעל סיומת ארוכה מאוד, מורכבת ומאוזנת.
התאמה לאוכל:
כקודמיו- ויתקין קריניאן 2013 ילווה היטב מנות
בשר כבש ובקר מתובלות, ובעיקר בשר ציד או ברווז וכן גבינות קשות עזות טעם.
על מנת לשמור על עושר הטעמים שבו, לא עבר היין
כל תהליכי סינון והצללה מלבד סינון גס לפני המילוי. מסיבה זאת יכולים להיווצר במשך
הזמן משקעים טבעיים שאינם פוגעים באיכותו. בתנאי אכסון נאותים ימשיך להתפתח במשך
שבע עד עשר שנים משנת הבציר ואף יותר.
טמפרטורת הגשה מומלצת c°18; בשנים הראשונות מומלץ לפתוח את הבקבוק לפחות
שעה לפני הארוחה ולחדרר לפני ההגשה.
טמפרטורת הגשה
מומלצת: °18 | אלכ.
בנפח: 14.0% | קלוריות: 77 קק"ל ל- 100גרם | מחיר מומלץ לצרכן 105 ₪
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה