שבוע טוב.
השבוע קישטו וליוו את מנותינו בבית משפחת ארז, סלטים כתמתמים , פיקנטיים ומלבבים.
גם גרגירי חומוס מרוקאי וגם סלט גזר פיקנטי. כאילו שלפנו את הסלטים ממנות שהכינה סבתא מרוקאית גזעית כזו. טעים, ביתי וחריף כמו שפה בבית אוהבים. כיף לאכול ככה עם פיתה ולנגב, או כנלווה למנה בשרית ביתית. תבשילית כזו.
צבר תמיד מחדשת לנו ומשדרגת את מדף הסלטים במקרר הביתי שלנו. למען האמת כשאני רואה את כל הטוב הזה, איני יודעת במה לבחור ,אבל סמכו פה על החבר'ה שיחליטו בשבילי. וזה בסדר.
לפעמים גם לנו אין כוח ,חשק וזמן לבשל ולהכין בעצמנו סלטים, בשביל זה המציאו בצבר את הסלטים המשובחים והאיכותיים הללו ואין סוף לחידושים להמצאות, הידד!!
סלטי צבר מוסיפים טעם לחג הפסח ומשיקים שני סלטים חדשים במהדורת חג מיוחדת בסדרת "סלטי השף" של רפי כהן, סלט גרגירי חומוס ולסט גזר פיקנטי.
השף רפי כהן הוסיף את הנגיעה האישית שלו לסלט גרגירי החומוס המרוקאי המבוסס על פלפלים קלויים ועגבניות עם עשבי תיבול וגרגרי חומוס. סלט הגזר הפיקנטי הנו סלט חמצמץ פופולרי ואהוב במיוחד בשילוב נגיעות לימון כבוש, כיאה לאחד השפים היצירתיים בארץ, רפי כהן בחר בעצמו את מרכיבי הסלט, פיתח את המתכונים והיה שותף מלא לתהליך ייצורם.
לדברי השף רפי כהן, "פסח הוא חג משפחתי המבחר יחד את המסורת היהודית עם היום יום הישראלי. הסלטים החדשים מחברים בין המסורת לבין הטעמים הישראלים העשווים. סלט גרגרי החומוס בעל טעמים עשירים של עגבניות, פלפלים ועשבי תיבול יחד עם מתיקות קלה שמפסקות העגבניות, בעוד שסלט הגזר מאופיין בטעמים מתקתקים, חמצצים ופיקנטיים. הסלטים מצוינם גם בפני עצמם וגם כשילוב במתכונים להכנת תבשילים שונים".
כהן, בעלי מסעדת "רפאל" הידועה בתל אביב, למד בילדותו את רזי הבישול בבית סבתו והפך לאחד השפים המובילים והמוערכים בישראל. כןה ידוע בחיבתו לסלטים יצירתיים, ייחודיים ולמנות שף העושות שימוש בחומרי גלם מקומים ,איכותיים ואף הוצאי לפני שנים ספורות ספר מתכונים מצליח לסלטים. כהן חבר לסלטי צבר לפני 8 שנים לטובת הקמת סדרת סלטי השף. עבורה הוא מפתח לאוךר השנים מגוון רחב של סלטים איכותיים. סדרת סלטי השף של צבר הינה הסדרה המובילה בסגמנט סלטי הפרימיום ומחזיקה בשמונה מתוך עשרת המוצרים המנכרים ביותר בקטגוריה זו.
סלט גרגירי חומוס מרוקאי וסלט גזר פיקנטי מסדרת סלטי השף של צבר ורפי כןה- 400 גרם, כשרות בד"צ, העדה החרדית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה