יום שלישי, 14 בפברואר 2017

אוזני המן ב- 1/4 שעה עם בצק פריך של מעדנות/תנובה

שלישי שמייח.





















חשקה נפשנו באוזני המן והבצק הפריך של מעדנות/תנובה הגיע הביתה ומה לא עושים כדי לקבל אוזני המן פריכות ונימוכות טעימות וביתיות שהריח של האפייה ימלא את  המטבח ובכלל את כל הבית. עונג של אמצע השבוע.
בצק פריך מוכן מתוק של מעדנות - טרם ניסינו, זו הפעם הראשונה לנו ואף פעם לא מאוחר. אז כשממהרים מאוד ואין זמן וחייבים להביא כיבוד למסיבה, לאסיפת הורים בבית הספר או למשרד אני ממליצה על הבצק הפריך של המעדנות. מרגיש ממש ביתי ,ממליצה לא להשאיר במקרר מעבר לשעה שעתיים כשמוציאים מהפריזר. חייב להיות טרי, אחרת זה מורגש וחבל.

פתחו יריעה של בצק וקרצו עיגולים. מלאו כל עיגול של אוזן המן או בשוקולד מה שאנחנו עשינו עם גרנולה של דרך התבלינים עם פקאן, חלבה וצימוקים או עם ממרח תמרים+הגרנולה והתוספות. סגרו לצורה של אוזן המן.
חממו בינתיים תנור ל- 220 מעלות ואל תכניסו לפני שהתנור מתחמם. 5 דקות אפייה באמצע התנור ,אחכ 5 דקות אפייה בשליש העליון של התנור. הוציאו כשאוזני ההמן מקבלים צבע אפוי מלמעלה ושימו לב שהתחתית לא תשרף.
פזרו מעל אבקת סוכר.
ללקק את האצבעות ממש. 
אפשר גם כמובן לאפות עוגיות ריבה פריכות, עוגיות עם שקדים, ובכלל עוגיות עם תוספות שונות. הבצק פריך במיוחד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה