שבוע טוב.
מוצ"ש לכבוד חודש אדר שמרבין בו בשמחה וכדי להמתיק את הגלולה המרה של יום רשעון וכו'... אפינו אוזני המן.
אוזני המן
חומרים
לבצק:
400 ג'
חמאה
600
גר' קמח של "הטחנות הגדולות של ארץ ישראל"
180
סוכר (3/4 כוס)
2
ביצים
1 סוכר
וניל
* אפשר
חצי מהכמות כדי לקבל כמות קטנה יותר.
למלית:
חמאת
בוטנים, מחית תמרים, או טחינה עם שוקולד ללא סוכר, טחינה עם סילאן וכל מה שאתן
אוהבות/ים.
הכנת
הבצק
מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח עד
שהמחמאה מעוכה. (מומלץ להשתמש במזלג או בכלי להכנת פירה). מוסיפים את הקמח ולשים
עד שנוצר גוש אחיד.
מרדדים
את הבצק לעובדי של כ- ½ סנטימטר. לפזר הרבה קמח מלמטה ומלמעלה . לרדד במעיכות
חזקות ואיטיות. יוצרים עיגולים ומניחים בצד עד שגומרים את כל הבצק.
פורסים
את העיגולים ומניחים במרכז כל עיגול את המלית.
מלית
תמרים המומלץ ביותר – בעל הסיכויים הנמוכים להיפתח באפיה וגם לא דורש עבודת הכנה.
סגירת
אוזני המן – יוצרים משולש – להקפיד שיהיה גובה לאוזני-המן. עם ממרח שוקולד יש
להקפיד על לחיצה חזקה יותר ולשים לב שלא יהיה קמח על הבצק.
לאפות
בחום של כ- 220 מעלות (או מס' 6,7) – לשים לב שהתנור הגיע לחום זה.
5 דקות
אפיה באמצע התנור ואח"כ 5 דקות אפיה בשליש העליון של התנור. להיזהר שהתחתית
לא תישרף (במקרה הצורך להניח תבנית ריקה לתבנית עם האוזני המן).
יש
להוציא מהתנור כשיתקבל מעט צבע אפוי מלמעלה.
*על גבי קופסת הפח של הקמח הנהדר יש גם מתכון טוב לאוזני המן.
"הטחנות
הגדולות של א"י" מציגה לחג פורים אריזה מיוחדת, חגיגית ומעוצבת לקמח לבן
בהיר, וכן קופסת פח מהודרת ורב שימושית לאחסון הקמח!
על האריזה מוצג מתכון מעולה להכנת אוזני המן טעימות!
טחנת
הקמח הוותיקה 'הטחנות הגדולות של א"י' מחיפה, מציעה לכבוד חג פורים
אריזה חגיגית ומיוחדת לקמח חיטה לבן בהיר, בעיצוב מיוחד בסגנון רטרו, שעל גביה מתכון
מעולה להכנת אוזני המן במילוי אגוזים.
כמו
כן, לכבוד החג, תשווק "הטחנות הגדולות של א"י" מהדורה מוגבלת של
קופסת פח מהודרת בעיצוב חגיגי תואם לאריזת הקמח, לאחסון נוח ופרקטי של קמח לאורך
כל השנה.
אריזת הקמח לחג פורים נמנית על סדרת "החגים"
המיוחדת שהשיקה החברה, הכוללת חמש אריזות של קמח בעיצוב מיוחד לחגי ישראל – ראש
השנה, חנוכה, פורים, שבועות ויום העצמאות. הסדרה זכתה בפרס הזהב לשיווק בתחרות
האריזות העולמית היוקרתית WorldStar
Packaging Award , לשנת 2015.
מוצרי
החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית
ירושלים.
מחיר
אריזת קמח: 4-3 ₪ (לאריזה של 1 ק"ג).
מחיר קופסת פח מהודרת: 12 ₪.
אפשר להשיג את הקמחים ברשתות
והחנויות: רשת לגעת באוכל, רשת חנויות הטבע בוסתן, ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סופר ברקת, שהרבני (רמת השרון), פורטי סטריט
רמת גן, סיטונאות רחמים, סיטונאות נעמה סוידאן, עזרה וחסד, סופר טוב מודיעין, שפע
ברכת השם בית"ר עילית וירושלים, המאפייה של ראסל ירושלים, שמואל
שפע ירושלים, ל.א.ב.ל,
דיפ שיווק, מאיה בוטיקטבע, רני אורגני, סופר הס (כפר הס), לחם ברויטמן אילת, חנות
טבע בראשית באילת, לחם בורקין בנימינה, מאפיית קצרין, 'המזווה' - חנות אינטרנטית,
בחנות המפעל בטחנה ובחנויות מובחרות נוספות.
מידע על חנויות נוספות אפשר לברר בפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון: 04-8672137.
למידע נוסף ומתכונים:
https://www.facebook.com/hagdolot.co.il
פורים שמח ומתוק!
"תומר" מציעה לחג פורים ממרחים מעולים
למילוי אוזני המן במגוון טעמים: חמאת בוטנים וקונפיטורות משובחות
ומציעה מתכון להכנת אוזני המן טעימים
חברת "תומר", המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון, מציעה לחג פורים ממרחים
מעולים למילוי ולהכנת אוזני המן טעימים ומפנקים: ממרח חמאת בוטנים קלאסי או
קראנצ'י עם שברי בוטנים וקונפיטורות משובחות 70% פרי במותג המוכר FRUPPA המגיע במגוון טעמי הפירות.
כשרויות: ממרח בוטנים – כשר
פרווה בהשגחת בד"ץ בית יוסף. קונפיטורות - כשר למהדרין בהשגחת הרבנות ובד"ץ בית יוסף.
מחירים: חמאת בוטנים – כ-10.90
₪ (ל- 510 גרם), קונפיטורה -כ-
14.90 ₪ (לצנצנת של 450 גרם).
להשיג בכל רשתות השיווק.
להלן הצעה למתכון להכנת אוזני המן:
חומרים להכנת הבצק:
1 כוס
קמח
3 כפות
אבקת סוכר
70 גרם
חמאה קרה (אפשר גם מרגרינה)
3 כפות
שמנת חמוצה (לגרסת פרווה אפשר להחליף את השמנת בביצה).
מעט
מים לפי הצורך
להכין מלית:
מלית חמאת בוטנים עם קונפיטורה - מערבבים בקערה 2 כפות חמאת בוטנים ו-3 כפות קונפיטורה בכל טעם שאוהבים. ניתן
לגוון, ובמקום קונפיטורה לשלב עם החמאת בוטנים ממרח שוקולד.
אופן ההכנה:
בעזרת
הידיים או במעבד מזון מעבדים את חומרי הבצק לבצק אחיד.
על
משטח מעט מקומח מהדקים את הבצק לכדור חלק.
עוטפים
בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
לאחר
הקירור מרדדים לעובי של 0.5 ס"מ וחורצים עיגולים.
בכל
עיגול מניחים את המלית וסוגרים עם מעט מים את המאפה.
מומלץ
לקרר מעט שוב לפני האפייה.
אופים
בחום של 170 מעלות כ - 10 דקות, או עד שהבצק מזהיב מעט.
לאחר
קירור המאפה - מפזרים אבקת סוכר לקישוט.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה