צהרים טובים
איזה כיף של מליות לאוזני המן. גם טחינה גם שוקולד וללא סוכר.
מוצאי שבת נחתה עלינו הרוח/המוזה או איך שתקראו לה והתחלנו לאפות אוזני המן מטריפים והמילוי כמו שאחווה יודעים לדאוג לנו ולגוון והכל בטוב טעם.
שימו לב, אנחנו ממליצים. טעים גם עם פרוסה לבצפר או לעבודה.
ביקוש לממרחי שוקולד עם ערכים תזונתיים משופרים
חברת "אחוה"
משיקה מוצר חדש בסדרת ממרחי הטחינה החדשנית מתוצרתה:
הממרח מכיל 42% טחינה משומשום מלא, ללא
סוכרים, ללא שומן טרנס, ללא כולסטרול, דל מאוד בנתרן ואינו מכיל צבעי מאכל • הממרח
ללא חומרים מהחי עשיר בערכים תזונתיים בהם 365 מ"ג סידן ומתאים כממרח מתוק בכריכים,
לעוגות ועוגיות
חברת אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה,
משיקה מוצר חדש נוסף בסדרת הממרחים
החדשנית מתוצרתה: ממרח טחינה עם שוקולד ללא תוספת סוכר. הממרח החדש מכיל
42% טחינה משומשום מלא, ללא סוכרים, ללא שומן טרנס, ללא כולסטרול, דל מאוד בנתרן
ואינו מכיל צבעי מאכל. הממרח עשיר בערכים תזונתיים בהם 365 מ"ג סידן, 11 גרם
חלבונים, 3 מ"ג ברזל ו- 8 גרם סיבים תזונתיים. הממרח אינו מכיל חומרים מהחי ומתאים
לטבעונים (ויגן פרנדלי - VEGAN FREINDLY). ממרח טחינה עם שוקולד ללא
תוספת סוכר מתאים לשימוש כממרח מתוק בכריכים, לעוגות ועוגיות.
סדרת ממרחי הטחינה של אחוה מונה שלושה ממרחים, בהם ממרח טחינה עם
שוקולד וממרח טחינה עם סילאן שזוכים להצלחה כבירה. לאור הביקוש, הוחלט
בחברה על השקת ממרח השוקולד בגרסה ללא תוספת סוכר. כל הממרחים מכילים לפחות 42%
טחינה משומשום מלא והינם בעל הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר שיש כיום בתחום ממרחי
השוקולד. לדברי יובל מלאך, מנהל השיווק של חברת "אחוה", טחינה
גולמית נמצאת בשימוש גובר ועולה, במקביל לעלייה במודעות לאורח חיים בריא ותזונה
נכונה. "למדנו כי הצרכן אוהב את הטחינה גם בגרסה המתוקה והחלטנו על פיתוחים
מיוחדים והשקה של גרסאות מתוקות ומומלצות לטחינה עם שוקולד וסילאן ואנו שמחים
להוסיף לסדרה גם ממרח שוקולד ללא תוספת סוכר".
לדברי יעל דרור, דיאטנית קלינית וספורט M.Sc, בימים אלו, המודעות
לחשיבות הפחתת כמות הסוכר המוסף למזונות גבוהה מאד בקרב אנשי רפואה והציבור הרחב.
מחקרים לאורך השנים מצאו קשר מובהק בין צריכה גבוהה של סוכר לבין השמנה והעלאת
הסיכון הבריאותי למחלות רבות. עם זאת, לא תמיד קל ליצור מזון טעים ומתוק שיספק
הנאה ומצד שני יעמוד בקריטריונים המחמירים של ההמלצות להפחית כמות הסוכר. למשל
תחום ממרחי השוקולד שנשאר ללא שינויים במשך שנים רבות. לא פעם, ממרחי השוקולד
מכילים כמות מאד גבוהה של סוכר, שומן ומרכיבי מזון לא איכותיים היוצרים מוצר מזון
בעל ערכים תזונתיים נמוכים. על רקע זה, נעים לגלות חידוש בתחום ממרחי השוקולד
המגיע דווקא מעולם הטחינה. חברת "אחוה" פיתחה לאחרונה ממרח טחינה מלא עם
שילוב שוקולד מריר ללא תוספת סוכר! מדובר בפיתוח חדשני המבסס את היתרונות של ממרח
השוקולד על הערכים התזונתיים הגבוהים של הטחינה המלאה ללא תוספת סוכר. הממרח מכיל
42% טחינה משומשום מלא, דבר התורם לערכים הגבוהים של הסידן (365 מ"ג ב-100
גרם), לכמות גבוהה של סיבים תזונתיים (8 גרם ל-100 גרם) והוא דל מאד בנתרן (37
מ"ג ל-100 גרם) בנוסף לכך, הממרח איננו מכיל שומן טרנס וצבעי מאכל. מדובר
בחידוש טכנולוגי בענף המזון, המאפשר לציבור הרחב ליהנות ממרח שוקולד ללא תוספת
סוכר ועם ערכים תזונתיים גבוהים, הדומים לערכי ממרחי הטחינה.
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: 11 – 13 שקלים לאריזת 400 גרם.
להשיג ברשתות השיווק המובחרות.
אוזני המן של משפחת ארז
חומרים לבצק:
400 ג' חמאה
600 גר' קמח
180 סוכר (3/4 כוס)
2 ביצים
1 סוכר וניל
* אפשר חצי מהכמות כדי לקבל כמות קטנה יותר.
למלית:
טחינה של אחוה עם שוקולד ללא סוכר, טחינה של אחוה עם סילאן וכל מה שאתן אוהבות/ים.
הכנת הבצק
מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח עד שהחמאה מעוכה. (מומלץ להשתמש במזלג או בכלי להכנת פירה). מוסיפים את הקמח ולשים עד שנוצר גוש אחיד.
מרדדים את הבצק לעובדי של כ- ½ סנטימטר. לפזר הרבה קמח מלמטה ומלמעלה . לרדד במעיכות חזקות ואיטיות. יוצרים עיגולים ומניחים בצד עד שגומרים את כל הבצק.
פורסים את העיגולים ומניחים במרכז כל עיגול את המלית.
סגירת אוזני המן – יוצרים משולש – להקפיד שיהיה גובה לאוזני-המן. עם ממרח שוקולד יש להקפיד על לחיצה חזקה יותר ולשים לב שלא יהיה קמח על הבצק.
לאפות בחום של כ- 220 מעלות (או מס' 6,7) – לשים לב שהתנור הגיע לחום זה.
5 דקות אפיה באמצע התנור ואח"כ 5 דקות אפיה בשליש העליון של התנור. להיזהר שהתחתית לא תישרף (במקרה הצורך להניח תבנית ריקה לתבנית עם האוזני המן).
יש להוציא מהתנור כשיתקבל מעט צבע אפוי מלמעלה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה