יום ראשון, 12 בפברואר 2017

טארטן תפוחים עם בצק עלים מופחת שומן של מעדנות-תנובה

בוקר טוב




בדיוק לכבוד טו בשבט הגיעו אלינו הבצקים החדשים והמשודרגים של מעדנות-תנובה.

הפעם נחגוג עם טארטן לשבת טו בשבט ולחגיגות שבועהולדת של אור בכורנו שבדיוק בוולנטיין נולד לפני 29 שנים.

חומרים:
בצק עלים- יריעה אחת
8 תפוחים בינוניים , רצוי גרנד סמית
2 כוסות סוכר חום אורגני
1/2 כוס צימוקים (מושרים עם מים חמים וכפית סוכר)
130 גרם אגוזים קצוצים, שקדים קצוצים וקשיו (הכל ביחד)
חמאה למריחה על התבנית. (בערך 70 גרם)

לקלף התפוחים להוציא את הגרעינים. לחתוך לקוביות בינוניות ללא חרצנים.

להרתיח 2 ליטר מים עם 3/4 כוס סוכר וחצי לימון חתוך ל- 4.
להוסיף את התפוחים כשהמים רותחים. לבשל כ- 20 דקות על אשר קטנה.  שלא יהיו לגמרי רכים, כי באפיה הם מתרככים ממילא.
לסנן ולזרוק את הלימונים. לקרר את התפוחים.
לקחת תבנית פאי סגורה למרוח את החמאה , על זה לפזר סוכר, לשים את התפוחים בתבנית לשפוך מעל צימוקים, אגוזים, שקדים וקשיו.
לחתוך מהבצק עלים לעיגול 2.5-3 ס"מ כמו התבנית לשים מעל התבנית להכניס את השוליים פנימה כך שיעטוף את כל העוגה. לחורר מעל עם מזלג.
לאפות בחום של 190 מעלות 40-50 דקות. חשוב לפתוח את התנור אחרי כן שיצאו האדים. לקרר כי- 10 דקות.
הופכים בזהירות את העוגה לצלחת הגשה שטוחה.

בתיאבון ובהצלחה.

הבצק נהדר וכיפי לעבודה ועוד יותר נעים וטעים לאכול כשהבצק מופחת שומן, מרודד ונוח כל כך לעבודה.
תודה רבה למעדנות מבית תנובה על עוד מוצר נפלא שמתאים לימים אלו ובכלל תמיד!!










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה