יום שני, 14 באוגוסט 2017

קפסולות וניל החדשות של קפה עלית

ערב טוב

הריני מודה קבל עם ועדה שהנני פריקית (מכורה) של קפה.
לפעמים בא לי נסקפה, לעיתים אספרסו במכונה הביתית ולפעמים קפה קר. בימים אלו שהחום נהפך לבתי נסבל ממש, אני מעדיפה קפה קר.
עם הקפסולות החדשות של עלית התואמות מכונות קפה איכותיות הכנתי לעצמי פינוקים ,בבוקר אספרסו חם ומענג והטעם הונילי והארומה פשוט נפלאים וכעת יעלי לפני שיצאה למשמרת המלצרות שלה בחופש, הכינה לשתינו אפוגטו. שזה אומר גלידה עם קפה קר. מושלם וטעים שאין דברים כאלה. אני ממליצה. אם טרם יצא לכן/ם לטעום ולנסות את קפסולות הוניל של עלית, עשו זאת. ישנם מבצעים נהדרים בשופרסל ובכלל. קנו ותתפנקו.
טעים טעים ומומלץ
בהמשך הפוסט מתכונים ורעיונות איך לשלב את קפה הוניל הארומטי והמעודן במתכוני קיץ מרעננים, מתוקים והכי חשוב פשוטים להכנה גם לאלו מאיתנו שאינם שפים או סו שפים מדופלמים 😐.






קפה עלית השיקו לאחרונה קפסולות אספרסו בטעם חדש - וניל.


קפסולת הוניל מתבססת על קפה Single Origin מזן ערביקה מאזורי Cerrado ו- Mogiana בברזיל,  אשר נחשבים לאזורי גידול הקפה המובחרים של המדינה.
הקפה נבחר בקפידה ומאופיין בטעמים פירותיים וחמיצות עדינה. לאחר הקטיף והייבוש, הפולים נקלים בקלייה בהירה וקצרה יחסית אשר מעצימה את הארומות והרכות של הקפה באופן שמשתלב עם טעם הוניל המוסף להם בצורה מאוזנת.

קפסולות האספרסו החדשות מתאימות במיוחד לשתייה כקפוצ'ינו ארומטי עם ארומת וניל, כקפה קר על קרח, עם או בלי חלב, וגם כבסיס לאפוגטו ביתי (להלן מתכון של אפוגטו ושל מילקשייק וניל, קופי טופי וטירמיסו. קפסולת הוניל תוצע קודם בחנות האון ליין של קפה עלית, כאשר כל מי שירכוש באתר עד סוף חודש מאי – יקבל במתנה מארז וניל. החל מתאריך 1/6/2017 היא תוצע ברשתות השיווק ובחנויות ברחבי הארץ , בסניפי רשת קפה עלית ובחנות און ליין  - http://elite-coffee.co.il/

המתכונים:

קופי טופי

מצרכים:
כוס אספרסו בטעם  וניל
עוגיות שקדים דקיקות של עלית
12 סוכריות טופי
80 גרם שמנת להקצפה
חופן אגוזים
80 גרם חלב מרוכז

הוראות הכנה:
שוברים עוגיות לתחתית
מקציפים שמנת עם אבקת סוכר 
מורחים מרושל על התחתית ומכניסים למקפיא.
ממיסים סוכריות טופי בקלחת עם חלב מרוכז,
אספרסו ומקשטים אקראית את הקצפת.
מפזרים מעל אגוזים.

מילקשייק אוורירי
מצרכים:
אספרסו  בטעם וניל
גלידת שוקולד
קרח
עוגיות חיוכים עלית

הכנה: 
מכניסים לתוך הבלנדר את כל המרכיבים- אספרסו, גלידת שוקולד, קרח

מקשטים עם שברי עוגיות

טירמיסו –

מתכון ל-10 כוסות , 220 מ"ל כל אחת
מצרכים:
10 חלמונים מביצים גדולות
1/4 כוס+1 כפית סוכר
כפיות אבקת ג'לטין
48 מ"ל מי קרח
250 גרגבינת מסקרפונה
500 מ"ל שמנת להקצפה (38%, לא ממותקת)
חבילת עוגיות "בישקוטי"
אבקת קקאו כהה לפידור
מחית קפה לשכבת קרם קפה
כפות גדושות נס קפה מגורען של עלית
1.5 כפות מים רותחים
להכנת הסירופ לטבילת בישקוטי
שוטים של אספרסו עלית בטעם וניל
1/4 כוס מים רותחים
כפיות סוכר
כפות רום (משקה)
אופן ההכנה
1. הכנת מחית קפה
מניחים את הנס קפה והמים הרתחים בקערית קטנה,
בעזרת מטרפה קטנה מערבבים היטב עד לקבלת מחית חלקה (עד כמה שניתן).
מעבירים למקרר לצינון
2. הכנת סירופ לטבילת בישקוטי
מכינים אספרסו ומוזגים אותו לקערה קטנה.
מוסיפים את המים הרותחים
מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב להמסה מלאה.
מוסיפים את הרום
מעבירים למקרר.
3. הכנת שכבת הקרם
מניחים את אבקת הג'לטין בקערית קטנה עם המי קרחמערבבים ומניחים בצד.
בקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלמונים וסוכר לקבלת תערובת אוורירית בהירה.
בקערה נפרדת מניחים את גבינת המסקרפונה וטורפים היטב במטרפה ידנית על מנת להגיע למרקם חלק ולהיפטר מגושים קטנים.
מחממים את הג'לטין בפולסים שניות אחדות במיקרו (להיזהר מחימום יתר ) רק עד להמסה  מלאה
מורידים את מהירות המיקסר ומסיפים בזהירות את הג'לטין
מוסיפים בבת אחת את גבינת המסקרפונה לתערובת החלמונים ומערבבים רק עד לאיחוד.
מעבירים את הבלילה הנ"ל לקערה גדולה על מנת ל"פנות " את קערת המיקסר להקצפת השמנת.
בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה/המטרפה), מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
מקפלים את תערובת החלמונים  ווהשמנת לאחידה.
1/3 מהתערובת מעבירים לקערה נפרדת ומקפלים בעדינות עם המחית קפה שהצטננה ומחזירים למקרר.
הרכבת המנה
בעזרת שק זילוף מזלפים שכבה (קצת פחות מגובה 1/3 כוס)של "קרם לבן"
שוברים 1/3 מעוגיית הביסקוטיוטובלים טבילה קצרה בסירופ.
מניחים מעל השכבת קרם הלבנה.
מפדרים מעל מעט קקאו
מזלפים מעל שכבת הקקאו את שכבת הקרם קפה (קצת פחות מגובה 1/3)
שוב מניחים מעל בישקוטי טבול בסירופ
מפדרים באבקת קקאו
מזלפים שכבה נוספת של קרם לבן עד לכמעט גובה שפתי הכוס.
חוזרים על הפעולה בכל הכוסות.
מניחים בפריזר להתייצבות
לפני ההגשהמעבירים את הכוסות ללילה במקרר,
מפדרים באבקת קקאו רגע לפני ההגשה

אפוגטו קלאסי

2 כדורים של גלידת וניל צרפתי איכותית

מנה כפולה וקצרה של אספרסו בטעם וניל משובח -40-50 מ״ל

חשוב שהגלידה תהיה במרקם יציב (לא רכה מידיי)
ושהקפה יימזג עליה חם וטרי.

מניחים את הגלידה בתוך הכוס ומוזגים עליה את מנת האספרסו.

ניתן להוסיף מעל תוספות לפי הטעם (שברי אגוזים, מרנג, שטרויזל)

מגישים בכוס מרטיני

**
שטראוס קפה השיקה במהלך חודש מרץ 2016 קפסולות אספרסו חדשות ואיכותיות, אטומות לחלוטין, במגוון דרגות חוזק, המתאימות לשימוש בכל המכונות מסוג NESPRESSO. קפסולות האספרסו מיוצרות במפעל הקפה בישראל, ונמכרות ברשתות השיווק בישראל.

על הקפסולות של קפה עלית:
שטראוס קפה מאפשרת פתרון זמין, נגיש ומותאם בטעם לצרכן הישראלי ובאיכות בלתי מתפשרת.  לראשונה בישראל מוצעות קפסולות תואמות האטומות באופן מלא לחדירת חמצן, ובכך מאפשרות טריות מקסימלית לאורך זמן. הקפסולות הינן מפולימר ייחודי PBTשמצד אחד אטום לחמצן בדומה לאלומיניום ומצד שני ידידותי לסביבה וניתן למחזור.
הקפסולות החדשות מוצעות לצרכן ב- 7 תערובות שונות עם שמות המייצגים את החוזק של הקפה ויוגשו במארז המכיל 10 קפסולות.
ü       
ü        100%  גואטמלה, קפסולה מספר 11 - תערובת קפה single origin המשלבת פולי ערביקה ורובוסטה מאזוריי הגידול המובחרים של גואטמלה. אלו מניבים טעמים עשירים עם חמיצות מרעננת ופירותיות מודגשת. המניבה אספרסו עוצמתי ומרירות המזכירה שוקולד מריר.
ü      קפסולה מספר 10, חזק ועוצמתי - שילוב של זני ערביקה מדרום אמריקה ואפריקה יחד עם זני רובוסטה מאסיה, המעניקים טעמים עוצמתיים וארומטיות גבוהה. הקלייה הכהה יוצרת גוף מלא המדגיש את הטעמים האגוזיים והעשירים. נפלא לשתות כאספרסו קצר או ארוך.
ü      קפסולה מספר 9, עשיר וארומטי - שילוב של  זני ערביקה ממרכז ודרום אמריקה יחד עם זני רובוסטה מאסיה היוצרים טעמים עשירים וארומטיים. הקלייה המדויקת מעניקה למשקה גוף מלא, ניחוחות יין פירותיים וחמיצות נעימה. נפלא לשתות כאספרסו ארוך או קצר בתוספת נגיעת חלב מוקצף או כקפוצ'ינו קלאסי.
ü      קפסולה מספר 8, מאוזן ומלא  - שילוב של זני ערביקה ממרכז ודרום אמריקה יחד עם זני רובוסטה מאסיה היוצרים עושר של טעמים והרמוניה מושלמת בין מרירות וחמיצות. הקלייה מעניקה גוף מלא וניחוחות קקאו ותבלינים. נפלא לשתות כאספרסו ארוך או עם חלב מוקצף לקפוצ'ינו מושלם.
ü      קפסולה מספר 7, עדין וקטיפתי - שילוב של זני ערביקה מאפריקה ומרכז-דרום אמריקה היוצרים טעמים מעודנים, מתיקות קרמלית ופירותיות מודגשת. הקלייה מעניקה גוף מלא בעל מרקם קטיפתי ושולחת רמזים של דגנים קלויים ואגוזים. נפלא לשתות כאספרסו ללא תוספת א?? עם חלב מוקצף לקפוצ'ינו מעודן.
ü      קפסולה מספר 7, נטול קפאין - שילוב של זני ערביקה מדרום אמריקה טעם האגוז ומתיקות הקרמל של הזן הברזילאי, משתלבים בהרמוניה עם החמיצות המעודנת והארומה של הזן הקולומביאני. נטילת הקפאין נעשית בתהליך ייחודי המבוסס על מים ו-CO2 מבלי לפגוע בארומה והעושר שבקפה. נפלא לשתות כאספרסו או עם מעט חלב.
ü      100% ברזיל, קפסולה מספר 06 - תערובת קפה single origin המשלבת פולי קפה מזני ערביקה,  מאזורי הגידול הנחשבים סראדו ומוגיאנה בברזיל. התערובת יוצרת איזון טעמים הרמוני ומושלם של חמיצות יחד עם מתיקות מעודנת.
נפלא לשתות כאספרסו ללא תוספת או עם חלב מוקצף לקפוצ'ינו מעודן.
ü      100% הונדורס, קפסולה בדרגת חוזק 08 מהדורה מוגבלתתערובת קפה single origin פולי קפה מהונדורס המגיעים מחוות גידול ששייכת לקואופרטיב COMUCAP שמנוהל ע"י נשים וחברות בו 286 נשים. הגובה הרם בשילוב האדמה הוולקנית והאקלים יחד עם הרמוניה מלאה של האדם והסביבה יוצרים קפה ייחודי עם עושר טעמים וארומה נפלאה. הקלייה המעודנת יוצרת ארומה פרחונית של יסמין ולבנדר המדגישה מרקם מלא עם חמיצות מעודנת.

ý     כשרות: בד"צ, נטול הרבנות לוד
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות ברחבי הארץ , בסניפי רשת קפה עלית ובחנות און ליין  - http://elite-coffee.co.il/

שטראוס קפה היא חברת הקפה הרביעית בגודלה בעולם במונחי רכש קפה ירוק, ואחת מחברות הקפה הצומחות ביותר בעולם בחמש השנים האחרונות. קבוצת שטראוס היא שחקן מפתח בשווקי הקפה במרכז אירופה ובמזרחה, ושחקן מוביל בברזיל ובישראל בתחום הקפה הקלוי והטחון ובמוצרים ובשירותים נלווים. מותגי הקפה של החברה מובילים בשווקים של ישראל, ברזיל, ובמרכז ומזרח אירופה. 

הקפה של עלית מגיע מארצות קפה מובילות בגידול קפה, ומיוצר במפעלים של החברה ברחבי העולם. הידע והמומחיות הקובעים את הסטנדרט הגבוה של קפה עלית על פני כל הגלובוס מגיעים ממרכז הפיתוח החדשני של שטראוס קפה בישראל, בו עובד צוות בכיר של טכנולוגים, מהנדסים וטועמים מהשורה הראשונה בעולם.

בשטראוס קפה מקפידים על שילוב אופטימלי של זני קפה מובחרים ממקורות הקפה המובילים בעולם, מהם רוקחים את תערובת האספרסו, כאשר בשטראוס חתומים על כל גרגיר קפה שיוצא מהמפעל, כמוצר הטרי והאיכותי ביותר הקיים בשוק.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה